Ledarkurser 2022

SKOGSMULLE GRUNDKURS

Skogsmulle grundkursen vänder sig till pedagoger som arbetar i förskolan. På kursen får du både kunskap och redskap för att kunna arbeta med upplevelsebaserat lärande. Väl beprövat lektionsmaterial och en rad smidiga verktyg ingår självklart. Du och dina elever kan se fram emot att få uppleva naturen som klassrum samtidigt som ni följer läroplanen.

3.9.2022 Borgå. Kokon. Kursen förverkligas!
10.9 Ekenäs. Anmäl dig före 2.9 HÄR
17.9.2022 Korsholm. Botniahallen. Anmäl dig före 8.9 HÄR

Skogsmulle är ledarens pedagogiska hjälpmedel, som med sitt lekfulla sätt får oss att förstå att vi behöver kontakt med naturen för att må bra.
Kursen består av 16 timmar teori och praktik. Kursen förverkligas genom ca. 8 timmar självstudier i form av onlinestudier, samt en praktisk dag i naturen. För att kunna delta på den praktiska dagen bör du ha tagit del av studierna online samt gjort de uppgifter som hör till dem. Deltagande på den praktiska dagen är obligatorisk.

Kurspris 160 €. Vid avbokningar senare än sista anmälningsdagen utan sjukintyg debiteras 50 % av deltagaravgiften

FORTBILDNING OCH INSPIRATION

31.8.2022 kl. 18-20:30 Vattnet som tema- Laxe inspirationskurs ESBO
INHIBERAD!

En härlig inspirationskurs med vattnet som tema. Enkelt och intressant, kom med och få inspiration för vattentema.

  • var bor mygglarverna?
  • vem simmar i havet och var gömmer sig gammelgäddan?
  • hur gör man barkbåtar och båtar av vass?
  • hur bygger man ett vattenhjul av en potatis?

Ett praktiskt tillfälle full med inspiration och sinnesträning vid havstranden i Sommaröarna i Esbo. Det handlar om kravlöst detektivarbete med alla sinnen. Du får konkreta tips på övningar som är lätta att förverkliga med barnen. Kursen är för dig som arbetar med barn inom småbarnspedagogiken.

31.8.2022 kl. 18-19:30 Skogsmulle sånger- Online. FÖRVERKLIGAS!

En sångkväll är Skogsmulleledare och känner att du behöver repetera och få nya tips och idéer på sånger för barn i verksamheten. Kursen förverkligas online och du kan vara där det passar dig bäst. Är ni många Skogsmulleledare där du jobbar, kan ni ju sjunga tillsammans.
Kurspris 15 €. Anmälning dig före 27.8 HÄR

1.9.2022 kl. 18-20:30 Leka och laga mat ute. Friluftsteknik. Ledarträff för skogsmulleledare. SIBBO. Söderkulla

Vi gör mat på stormköket, du får massvis med tips och idéer för verksamheten med barnen i naturen. Vi leker Skogsmullelekar och sjunger. Packa din ryggsäck och kom med. Pris 30 €. Plats: Söderkulla.
Anmäl dig HÄR senast 27.8

10.9.2022 kl. 9-16 Skogsknytte kurs. ÅLAND

Skogsmulleverksamheten är verksamhet för barn under skolålderna, där Skogsknytteverksamheten är åldersanpassad för barn i åldern 3-4 år. Denna kurs kräver genomgången Skogsmullegrundkurs.
Kurspris 120 €. Anmäl dig före 26.8 HÄR

8.10.2022 kl. 9-16 Skogsknytte kurs. LARSMO

Skogsmulleverksamheten är verksamhet för barn under skolålderna, där Skogsknytteverksamheten är åldersanpassad för barn i åldern 3-4 år. Denna kurs kräver genomgången Skogsmullegrundkurs.
Kurspris 120 €. Anmäl dig före 30.9 HÄR

PLANEN FÖR SMÅBARNSPEDAGOGIK OCH SKOGSMULLE

Skogsmulleverksamheten kan på många punkter kompletteras med läroplanen för småbarnspedagogik, dessa punkter han du se i detta dokument. Under träffen får du veta hur du kan använda den som arbetsmetod och på vår hemsida kan du bekanta dig med i vilka områden Skogsmulleverksamheten kan verkställas.

Vid avbokningar senare än sista anmälningsdagen utan sjukintyg debiteras 50 % av deltagaravgiften. Packa vägkosten och kom med!


KURSUTBUD:


Skogsmulle grundkurs:

Kursen omfattar 16 timmar teori och praktik och ger en allmän bild av skogsmulleverksamheten. Kursen arrangeras vanligtvis under ett veckoslut, men kan även arrangeras helt eller delvis som kvällskurs. Kursen omfattar teori: introduktion i Skogsmulleverksamheten, åldersindelning i verksamheten, föreningskunskap, undervisning och ledarskap, metodik och planering samt grupparbete. Den största delen av kursen är ändå ute i naturen och tar praktiskt upp skogsmulleverksamheten i naturen, lekar och sånger, sinnesupplevelser och naturupplevelser, Mullepasset i praktiken, ekologo samt friluftsvana.

Skogsknytte grundkurs:

Kursen omfattar 16 timmar teori och praktik. Innehållet på kursen bygger på skogsmulleverksamheten, men är anpassat för verksamhet för 3-4 åringar. Kursen arrangeras vanligtvis under ett veckoslut, men kan även arrangeras som en kvällskurs eller delvis kvällskurs. Kursen omfattar teori: introduktion i Skogsmulleverksamheten, åldersindelning i verksamheten, föreningskunskap, undervisning och ledarskap, metodik och planering, samt grupparbete. Den största delen av kursen är ändå ute i naturen och tar praktiskt upp skogsmulleverksamheten i naturen för de mindre barnen, lekar och sånger, sinnesupplevelser och naturupplevelser, Mullepasset i praktiken, ekologo och friluftsvana.

Knyttekurs:

Kursen är en påbyggnadskurs och för att delta krävs en avklarad Skogsmullegrundkurs. Kursen ger idéer och inspiration, för ledare som arbetar med barn i 3-4 årsåldern. Kursen arrangeras som en endagskurs eller under två kvällar. Kursen kan även arrangeras enligt behov, tveka inte att höra av dig om du är intresserad.

Laxekurs påbyggnadskurs:

Kursen är en påbyggnadskurs och för att få delta krävs en avklarad Skogsmullegrundkurs. Kursen ger idéer och inspiration för dig som vill arbeta med vattnet som tema. Kursen arrangeras som en endagskurs och omfattar 8 timmar. Kursen arrangeras även enligt behov så hör av dig om du är intresserad.

Vi arrangerar även kurser i samarbete med er och kan även hålla kursen i era utrymmen. Tveka inte att ta kontakt!