Ledarkurser 2023

SKOGSMULLE GRUNDKURS

Skogsmulle grundkursen vänder sig till pedagoger som arbetar i förskolan. På kursen får du både kunskap och redskap för att kunna arbeta med upplevelsebaserat lärande. Väl beprövat lektionsmaterial och en rad smidiga verktyg ingår självklart. Du och dina elever kan se fram emot att få uppleva naturen som klassrum samtidigt som ni följer läroplanen.

Inga fler grundkurser i vår.

Skogsmulle är ledarens pedagogiska hjälpmedel, som med sitt lekfulla sätt får oss att förstå att vi behöver kontakt med naturen för att må bra.
Kursen består av 16 timmar teori och praktik. Kursen förverkligas genom ca. 8 timmar självstudier i form av onlinestudier, samt en praktisk dag i naturen. För att kunna delta på den praktiska dagen bör du ha tagit del av studierna online samt gjort de uppgifter som hör till dem. Deltagande på den praktiska dagen är obligatorisk.

Kurspris 160 €. Vid avbokningar senare än sista anmälningsdagen utan sjukintyg debiteras 50 % av deltagaravgiften

FORTBILDNING OCH INSPIRATION 2023

Hösten

Skogsmulleverksamheten är verksamhet för barn under skolålderna, där Skogsknytteverksamheten är åldersanpassad för barn i åldern 3-4 år. Denna kurs kräver genomgången Skogsmullegrundkurs. Plats:
Kurspris 120 €.

19.4 kl. 18-20:30 Leka och laga mat ute. Larsmo

Ledarträff med friluftsteknik som tema. Vi gör mat på stormköket, du får massvis med tips och idéer för verksamheten med barnen i naturen. Vi leker Skogsmullelekar och sjunger. Packa din ryggsäck och kom med.
Plats: Larsmo, vid vindskyddet vid idrottsparken.
Pris 30 €. Anmäl dig senast 6.4 HÄR

26.4 kl. 18-20:30 Leka och laga mat ute. Sibbo

Ledarträff med friluftsteknik som tema. Vi gör mat på stormköket, du får massvis med tips och idéer för verksamheten med barnen i naturen. Vi leker Skogsmullelekar och sjunger. Packa din ryggsäck och kom med. Pris 30 €. Plats: Söderkulla.
Anmäl dig senast 14.4 HÄR

6.5 kl. 9-16 Skogsknytte kurs. Korsholm

Skogsmulleverksamheten är verksamhet för barn under skolålderna, där Skogsknytteverksamheten är åldersanpassad för barn i åldern 3-4 år. Denna kurs kräver genomgången Skogsmullegrundkurs. Plats: Träff vid Botniahallen.
Kurspris 120 €. Anmäl dig före 21.4 HÄR

PLANEN FÖR SMÅBARNSPEDAGOGIK OCH SKOGSMULLE

Skogsmulleverksamheten kan på många punkter kompletteras med läroplanen för småbarnspedagogik, dessa punkter han du se i detta dokument. Under träffen får du veta hur du kan använda den som arbetsmetod och på vår hemsida kan du bekanta dig med i vilka områden Skogsmulleverksamheten kan verkställas.

Vid avbokningar senare än sista anmälningsdagen utan sjukintyg debiteras 50 % av deltagaravgiften. Packa vägkosten och kom med!


KURSUTBUD:


Skogsmulle grundkurs:

Kursen omfattar 16 timmar teori och praktik och ger en allmän bild av skogsmulleverksamheten. Kursen arrangeras vanligtvis under ett veckoslut, men kan även arrangeras helt eller delvis som kvällskurs. Kursen omfattar teori: introduktion i Skogsmulleverksamheten, åldersindelning i verksamheten, föreningskunskap, undervisning och ledarskap, metodik och planering samt grupparbete. Den största delen av kursen är ändå ute i naturen och tar praktiskt upp skogsmulleverksamheten i naturen, lekar och sånger, sinnesupplevelser och naturupplevelser, Mullepasset i praktiken, ekologo samt friluftsvana.

Skogsknytte grundkurs:

Kursen omfattar 16 timmar teori och praktik. Innehållet på kursen bygger på skogsmulleverksamheten, men är anpassat för verksamhet för 3-4 åringar. Kursen arrangeras vanligtvis under ett veckoslut, men kan även arrangeras som en kvällskurs eller delvis kvällskurs. Kursen omfattar teori: introduktion i Skogsmulleverksamheten, åldersindelning i verksamheten, föreningskunskap, undervisning och ledarskap, metodik och planering, samt grupparbete. Den största delen av kursen är ändå ute i naturen och tar praktiskt upp skogsmulleverksamheten i naturen för de mindre barnen, lekar och sånger, sinnesupplevelser och naturupplevelser, Mullepasset i praktiken, ekologo och friluftsvana.

Knyttekurs:

Kursen är en påbyggnadskurs och för att delta krävs en avklarad Skogsmullegrundkurs. Kursen ger idéer och inspiration, för ledare som arbetar med barn i 3-4 årsåldern. Kursen arrangeras som en endagskurs eller under två kvällar. Kursen kan även arrangeras enligt behov, tveka inte att höra av dig om du är intresserad.

Laxekurs påbyggnadskurs:

Kursen är en påbyggnadskurs och för att få delta krävs en avklarad Skogsmullegrundkurs. Kursen ger idéer och inspiration för dig som vill arbeta med vattnet som tema. Kursen arrangeras som en endagskurs och omfattar 8 timmar. Kursen arrangeras även enligt behov så hör av dig om du är intresserad.

Vi arrangerar även kurser i samarbete med er och kan även hålla kursen i era utrymmen. Tveka inte att ta kontakt!