Ledarkurser 2022

GRUNDKURS

Skogsmulleverksamheten är en fin form av utomhuspedagogik för barn under skolåldern. I skogen kan barnen leka fritt, hoppa, klättra, bygga, vara detektiver och forskare. Barnen lär sig även att vara rädda om naturen samtidigt som de upplever den med alla sina sinnen. Genom verksamheten barnen blir vana att vistas i naturen och vara ute i alla väder.

Skogsmulle är ledarens pedagogiska hjälpmedel, som med sitt lekfulla sätt får oss att förstå att vi behöver kontakt med naturen för att må bra.
Kursen består av 16 timmar teori och praktik. Kursen förverkligas genom ca. 8 timmar självstudier i form av onlinestudier, samt en praktisk dag i naturen. För att kunna delta på den praktiska dagen bör du ha tagit del av studierna online samt gjort de uppgifter som hör till dem. Deltagande på den praktiska dagen är obligatorisk.

2.4.2022 Pargas. Anmäl dig HÄR, senast 18.3
9.4.2022 Esbo. Anmäl dig HÄR senast 25.3
23.4.2022 Mariehamn. Anmäl dig HÄR senast 8.4
9.4.2022 Larsmo. Anmäl dig HÄR senast 25.3
3.9.2022 Borgå. Anmäl dig HÄR, senast 20.8
september Korsholm
september Ekenäs

Kurspris 160 €. 
Vid avbokningar senare än sista anmälningsdagen utan sjukintyg debiteras 50 % av deltagaravgiften

FORTBILDNING OCH INSPIRATION

9.3.2022 Skogsmullesånger. Online

– Workshop för dig som är Skogsmulleledare. Workshopen är för dig som är Skogsmulleledare och känner att du behöver repetera och få nya tips och idéer på sånger för barn i verksamheten.

Workshopen förverkligas online och du kan vara där det passar dig bäst. Är ni många Skogsmulleledare där du jobbar, kan ni ju sjunga tillsammans. Alla sånger får du per e-post före tillfället.
Tillfället är gratis. Anmäl dig senast 4.3 HÄR

9.4.2022 Skogsmulle fortsättningskurs

En dag med Skogsmulle och hans vänner. Pyssel, sagotering, sånger och lekar. Du får fullt med inspiration till din verksamhet med barnen. En kurs för dig som redan är Skogsmulleledare. Pris 120 €
Anmäl dig HÄR senast 1.4

21.4.2022 kl. 18-20:30 Leka och laga mat ute! Friluftsteknik. Ledarträff för Skogsmulleledare

Vi gör mat på stormköket, du får massvis med tips och idéer för verksamheten med barnen i naturen. Vi leker Skogsmullelekar och sjunger. Packa din ryggsäck och kom med. Pris 30 €. Plats: Esbo, Olars.
Anmäl dig HÄR senast 15.4

20.8.2022 Skogsknytte kurs, 8 h

Skogsmulleverksamheten är verksamhet för barn under skolålderna, där Skogsknytteverksamheten är åldersanpassad för barn i åldern 3-4 år. Denna kurs kräver genomgången Skogsmullegrundkurs.
Kurspris 120 €. Anmäl dig före 5.8 HÄR


PLANEN FÖR SMÅBARNSPEDAGOGIK OCH SKOGSMULLE!
Skogsmulleverksamheten kan på många punkter kompletteras med läroplanen för småbarnspedagogik, dessa punkter han du se i detta dokument. Under träffen får du veta hur du kan använda den som arbetsmetod och på vår hemsida kan du bekanta dig med i vilka områden Skogsmulleverksamheten kan verkställas.

Vid avbokningar senare än sista anmälningsdagen utan sjukintyg debiteras 50 % av deltagaravgiften. Packa vägkosten och kom med!

Eva-Lotta Backman

Ansvarig för barn- och ungdomsverksamhet

+358 50 524 9624
eva-lotta.backman(at)idrott.fi


KURSUTBUD:


Skogsmulle grundkurs:

Kursen omfattar 16 timmar teori och praktik och ger en allmän bild av skogsmulleverksamheten. Kursen arrangeras vanligtvis under ett veckoslut, men kan även arrangeras helt eller delvis som kvällskurs. Kursen omfattar teori: introduktion i Skogsmulleverksamheten, åldersindelning i verksamheten, föreningskunskap, undervisning och ledarskap, metodik och planering samt grupparbete. Den största delen av kursen är ändå ute i naturen och tar praktiskt upp skogsmulleverksamheten i naturen, lekar och sånger, sinnesupplevelser och naturupplevelser, Mullepasset i praktiken, ekologo samt friluftsvana.

Skogsknytte grundkurs:

Kursen omfattar 16 timmar teori och praktik. Innehållet på kursen bygger på skogsmulleverksamheten, men är anpassat för verksamhet för 3-4 åringar. Kursen arrangeras vanligtvis under ett veckoslut, men kan även arrangeras som en kvällskurs eller delvis kvällskurs. Kursen omfattar teori: introduktion i Skogsmulleverksamheten, åldersindelning i verksamheten, föreningskunskap, undervisning och ledarskap, metodik och planering, samt grupparbete. Den största delen av kursen är ändå ute i naturen och tar praktiskt upp skogsmulleverksamheten i naturen för de mindre barnen, lekar och sånger, sinnesupplevelser och naturupplevelser, Mullepasset i praktiken, ekologo och friluftsvana.

Knyttekurs:

Kursen är en påbyggnadskurs och för att delta krävs en avklarad Skogsmullegrundkurs. Kursen ger idéer och inspiration, för ledare som arbetar med barn i 3-4 årsåldern. Kursen arrangeras som en endagskurs eller under två kvällar. Kursen kan även arrangeras enligt behov, tveka inte att höra av dig om du är intresserad.

Laxekurs påbyggnadskurs:

Kursen är en påbyggnadskurs och för att få delta krävs en avklarad Skogsmullegrundkurs. Kursen ger idéer och inspiration för dig som vill arbeta med vattnet som tema. Kursen arrangeras som en endagskurs och omfattar 8 timmar. Kursen arrangeras även enligt behov så hör av dig om du är intresserad.

Fortsättningskurser:

Kurserna är för dig som arbetat med Skogsmulle eller Skogsknytte och vill ha nya och färska idéer och mer information om verksamheten. Våra kursledare kommer från Sverige, där verksamheten startat för mer än 50 år sedan.

Vi arrangerar även kurser i samarbete med er och kan även hålla kursen i era utrymmen. Tveka inte att ta kontakt!