Ledarkurser 2021

GRUNDKURS

Skogsmulleverksamheten är en fin form av utomhuspedagogik för barn under skolåldern. I skogen kan barnen leka fritt, hoppa, klättra, bygga, vara detektiver och forskare. Barnen lär sig även att vara rädda om naturen samtidigt som de upplever den med alla sina sinnen. Genom verksamheten barnen blir vana att vistas i naturen och vara ute i alla väder.

Skogsmulle är ledarens pedagogiska hjälpmedel, som med sitt lekfulla sätt får oss att förstå att vi behöver kontakt med naturen för att må bra.
Kursen består av 16 timmar teori och praktik. Kursen förverkligas genom ca. 8 timmar självstudier i form av onlinestudier, samt en praktisk dag i naturen. För att kunna delta på den praktiska dagen bör du ha tagit del av studierna online samt gjort de uppgifter som hör till dem. Deltagande på den praktiska dagen är obligatorisk.

27.3 HELSINGFORS. Anmäld dig HÄR, senast 19.3
10.4 PARGAS. Anmäl dig HÄR, senast 1.4
17.4 KORSHOLM. Anmäl dig HÄR, senast 9.4
24.4 ÅLAND. Anmäl dig HÄR, senast 9.4

Kurspris 160 €. 
Vid avbokningar senare än sista anmälningsdagen utan sjukintyg debiteras 50 % av deltagaravgiften

FORTBILDNING OCH INSPIRATION


Skogsknyttekurs

Skogsmulleverksamheten är verksamhet för barn under skolålderna, där Skogsknytteverksamheten är åldersanpassad för barn i åldern 3-4 år. Denna kurs kräver genomgången Skogsmullegrundkurs. Kurspris 120 €

16.5.2021 Åland Anmäl HÄR, senast 23.4.

Mera Skogsmulle

En inspirationskurs för dig, som arbetet med Skogsmulle och vill ha mera inspiration, tips och idéer. Friluftsfrämjandets fantastiska och erfarna kursledare Tuula Torro och Camilla Lindgren leder en inspirerande fortbildningsdag full med praktiska tips på Skogsmulle verksamheten men också på utomhuspedagogik.
15.5. Anmäl dig HÄR, före 23.4

14.4.2021 Skogsbad kl. 16-19 Ekenäs

Minska stress och må bättre med barnen. Enkelt och effektivt, kom med och få inspiration för Skogsbad. Det handlar om kravlös vistelse i skogen med alla sinnen. Du får konkreta tips på övningar för att skogsbada med barn. 

Kursen är praktiskt ute i naturen. Vi rekommenderar varma utekläder enligt väder.
Pris. 30 €. Anmälning före 4.4.2021 HÄR

28.4.2021 Laxe inspirationskurs. Esbo, Sommaröarna

Vattnet har alltid fascinerat barn. Laxe är Skogsmulles vän i vattnet och lär barnen allt om vattnets kretslopp. Kurser är praktisk och ger inspiration till hur man tillsammans med barnen kan arbeta med vattnet som tema. Det är en rolig kurs med vattendammar och experimenterande. Kurspris 30 €
Anmälan HÄR, före 23.4.

PLANEN FÖR SMÅBARNSPEDAGOGIK OCH SKOGSMULLE!
Skogsmulleverksamheten kan på många punkter kompletteras med läroplanen för småbarnspedagogik, dessa punkter han du se i detta dokument. Under träffen får du veta hur du kan använda den som arbetsmetod och på vår hemsida kan du bekanta dig med i vilka områden Skogsmulleverksamheten kan verkställas.

Vid avbokningar senare än sista anmälningsdagen utan sjukintyg debiteras 50 % av deltagaravgiften. Packa vägkosten och kom med!

Eva-Lotta Backman

Motionschef

+358 50 524 9624
eva-lotta.backman(at)idrott.fi


KURSUTBUD:


Skogsmulle grundkurs:

Kursen omfattar 16 timmar teori och praktik och ger en allmän bild av skogsmulleverksamheten. Kursen arrangeras vanligtvis under ett veckoslut, men kan även arrangeras helt eller delvis som kvällskurs. Kursen omfattar teori: introduktion i Skogsmulleverksamheten, åldersindelning i verksamheten, föreningskunskap, undervisning och ledarskap, metodik och planering samt grupparbete. Den största delen av kursen är ändå ute i naturen och tar praktiskt upp skogsmulleverksamheten i naturen, lekar och sånger, sinnesupplevelser och naturupplevelser, Mullepasset i praktiken, ekologo samt friluftsvana.

Skogsknytte grundkurs:

Kursen omfattar 16 timmar teori och praktik. Innehållet på kursen bygger på skogsmulleverksamheten, men är anpassat för verksamhet för 3-4 åringar. Kursen arrangeras vanligtvis under ett veckoslut, men kan även arrangeras som en kvällskurs eller delvis kvällskurs. Kursen omfattar teori: introduktion i Skogsmulleverksamheten, åldersindelning i verksamheten, föreningskunskap, undervisning och ledarskap, metodik och planering, samt grupparbete. Den största delen av kursen är ändå ute i naturen och tar praktiskt upp skogsmulleverksamheten i naturen för de mindre barnen, lekar och sånger, sinnesupplevelser och naturupplevelser, Mullepasset i praktiken, ekologo och friluftsvana.

Knyttekurs:

Kursen är en påbyggnadskurs och för att delta krävs en avklarad Skogsmullegrundkurs. Kursen ger idéer och inspiration, för ledare som arbetar med barn i 3-4 årsåldern. Kursen arrangeras som en endagskurs eller under två kvällar. Kursen kan även arrangeras enligt behov, tveka inte att höra av dig om du är intresserad.

Laxekurs påbyggnadskurs:

Kursen är en påbyggnadskurs och för att få delta krävs en avklarad Skogsmullegrundkurs. Kursen ger idéer och inspiration för dig som vill arbeta med vattnet som tema. Kursen arrangeras som en endagskurs och omfattar 8 timmar. Kursen arrangeras även enligt behov så hör av dig om du är intresserad.

Fortsättningskurser:

Kurserna är för dig som arbetat med Skogsmulle eller Skogsknytte och vill ha nya och färska idéer och mer information om verksamheten. Våra kursledare kommer från Sverige, där verksamheten startat för mer än 50 år sedan.

Vi arrangerar även kurser i samarbete med er och kan även hålla kursen i era utrymmen. Tveka inte att ta kontakt!