Ledarkurser 2020

GRUNDKURS

Skogsmulleverksamheten är en fin form av utomhuspedagogik för barn under skolåldern. I skogen kan barnen leka fritt, hoppa, klättra, bygga, vara detektiver och forskare. Barnen lär sig även att vara rädda om naturen samtidigt som de upplever den med alla sina sinnen. Genom verksamheten barnen blir vana att vistas i naturen och vara ute i alla väder.

Skogsmulle är ledarens pedagogiska hjälpmedel, som med sitt lekfulla sätt får oss att förstå att vi behöver kontakt med naturen för att må bra.
Kursen består av 16 timmar teori och praktik. Kursen förverkligas genom ca. 8 timmar självstudier i form av onlinestudier, samt en praktisk dag i naturen. För att kunna delta på den praktiska dagen bör du ha tagit del av studierna online samt gjort de uppgifter som hör till dem. Deltagande på den praktiska dagen är obligatorisk.

Kurspris 160 €. 
Vid avbokningar senare än sista anmälningsdagen utan sjukintyg debiteras 50 % av deltagaravgiften

5.9 Åbo- Inhiberad

Välkommen på ledarkurs till Åbo.
Anmäl dig senast 21.8.

12.9 Esbo

Välkommen på ledarkurs till Esbo på Lekskolan Sockan.
Anmäl dig senast 4.9.

12.9 Ekenäs

Välkommen på ledarkurs till Ekenäs Anmäl dig till senast 28.8.

20.9 Närpes- Inhiberad

Välkommen på ledarkurs till Närpes.

3.10 Hyvinge

Välkommen på ledarkurs till Hyvinge.
Anmäl dig senast 18.9.

FORTBILDNING


Skogsknyttekurs

Skogsmulleverksamheten är verksamhet för barn under skolålderna, där Skogsknytteverksamheten är åldersanpassad för barn i åldern 3-4 år. Denna kurs kräver genomgången Skogsmullegrundkurs.

Kurspris 120 €
Vid avbokningar senare än sista anmälningsdagen utan sjukintyg debiteras 50 % av deltagaravgiften.

12.9 Esbo

Välkommen på Skogsknyttkurs 12 september till Lekskolan Sockan i Esbo. kl. 9-16
Anmälan senast 28.8 HÄR

LEDARTRÄFFAR

Välkommen på Skogsmulleledarträff! Ledarträffen är för dig som leder Skogsmulleverksamhet och lämpar sig till alla oavsett erfarenhet. Under ledarträffen tar vi upp aktuella saker inom Skogsmulle, men framför allt njuter vi tillsammans av gemenskapen i naturen.

Målet med Skogsmulleledarträffen är att få kontakt med andra aktiva ledare samt få tips och idéer på hur du kan utveckla Skogsmulleverksamheten på din arbetsplats. Träffen tar upp hela Skogsmulleverksamheten från 3-7 åringar.

Som du troligen redan vet är Skogsmulleverksamheten världens bästa form av utomhuspedagogik. Efter träffen går du hem med en ryggsäck full av tips och idéer på hur du bäst förverkligar Skogsmullestunderna för din barngrupp så att det både blir roligt, meningsfullt och lärorikt. Tveka inte att komma med! 

Kurspris 30 €. Anmäl dig senast en vecka före kursen.

Skogsmulleverksamheten kan på många punkter kompletteras med läroplanen för småbarnspedagogik, dessa punkter han du se i detta dokument.Under träffen får du veta hur du kan använda den som arbetsmetod och på vår hemsida kan du bekanta dig med i vilka områden Skogsmulleverksamheten kan verkställas.

Packa vägkosten och kom med!

Eva-Lotta Backman

Motionschef

+358 50 524 9624
eva-lotta.backman(at)idrott.fi


KURSUTBUD:


Skogsmulle grundkurs:

Kursen omfattar 16 timmar teori och praktik och ger en allmän bild av skogsmulleverksamheten. Kursen arrangeras vanligtvis under ett veckoslut, men kan även arrangeras helt eller delvis som kvällskurs. Kursen omfattar teori: introduktion i Skogsmulleverksamheten, åldersindelning i verksamheten, föreningskunskap, undervisning och ledarskap, metodik och planering samt grupparbete. Den största delen av kursen är ändå ute i naturen och tar praktiskt upp skogsmulleverksamheten i naturen, lekar och sånger, sinnesupplevelser och naturupplevelser, Mullepasset i praktiken, ekologo samt friluftsvana.

Skogsknytte grundkurs:

Kursen omfattar 16 timmar teori och praktik. Innehållet på kursen bygger på skogsmulleverksamheten, men är anpassat för verksamhet för 3-4 åringar. Kursen arrangeras vanligtvis under ett veckoslut, men kan även arrangeras som en kvällskurs eller delvis kvällskurs. Kursen omfattar teori: introduktion i Skogsmulleverksamheten, åldersindelning i verksamheten, föreningskunskap, undervisning och ledarskap, metodik och planering, samt grupparbete. Den största delen av kursen är ändå ute i naturen och tar praktiskt upp skogsmulleverksamheten i naturen för de mindre barnen, lekar och sånger, sinnesupplevelser och naturupplevelser, Mullepasset i praktiken, ekologo och friluftsvana.

Knyttekurs:

Kursen är en påbyggnadskurs och för att delta krävs en avklarad Skogsmullegrundkurs. Kursen ger idéer och inspiration, för ledare som arbetar med barn i 3-4 årsåldern. Kursen arrangeras som en endagskurs eller under två kvällar. Kursen kan även arrangeras enligt behov, tveka inte att höra av dig om du är intresserad.

Laxekurs påbyggnadskurs:

Kursen är en påbyggnadskurs och för att få delta krävs en avklarad Skogsmullegrundkurs. Kursen ger idéer och inspiration för dig som vill arbeta med vattnet som tema. Kursen arrangeras som en endagskurs och omfattar 8 timmar. Kursen arrangeras även enligt behov så hör av dig om du är intresserad.

Fortsättningskurser:

Kurserna är för dig som arbetat med Skogsmulle eller Skogsknytte och vill ha nya och färska idéer och mer information om verksamheten. Våra kursledare kommer från Sverige, där verksamheten startat för mer än 50 år sedan.

Vi arrangerar även kurser i samarbete med er och kan även hålla kursen i era utrymmen. Tveka inte att ta kontakt!