Ledarkurser

Glädjen över att hoppa, springa, snurra finns inbyggd i barns kroppar. Idag vet vi så väl att såväl kroppen som knoppen fungerar bättre av att samarbeta, och gärna under lekfulla former

Barnen kan behöva en liten välvillig knuff för att komma igång och vi vuxna kan behöva hjälp på traven för att ladda den där knuffen med så mycket glädje som möjligt. Rörelseaktiviteter och lek är nödvändigt för barns hälsa. Finlands Svenska Idrott arrangerar praktiska inspirationskurser på tre timmar.

Målgrupp för kurserna

Personer som arbetar med barn i sin vardag pedagoger, idrottsledare och föräldrar. Rörelserna och övningarna är anpassade från 3-10 åringar.

Kurspris

Kurserna kostar 30€ styck.

Villkor för annullering

Du kan annullera ditt deltagande fram till den sista anmälningsdagen. Vid annullering efter sista anmälningsdagen debiteras 50% av anmälningsavgiften, plus faktureringsavgift på 5€. Om annulleringen inte sker alls, och deltagaren inte deltar, kommer hela deltagaravgiften att faktureras, samt faktureringsavgiften på 5€.  Vid sjukdomsfall behöver vi ett sjukintyg.

Kurser

En lista på kurser med anmälningslänk hittar du nedan.

Lugna barn

6.10.2021 kl. 18-21 online

”Lugn barn” är en verksamhet som förverkligas på daghem och förskola. Verksamheten är en lugn form av gymnastik, som stärker barns kroppsmedvetenhet, rörlighet och kroppskontroll. Den förverkligas genom lugna övningar i en trygg och bekant miljö. Syftet är att väcka barns intresse för välbefinnande då kroppen mår bra. Verksamheten görs på barnens villkor. Glädjen och leken är de viktiga momenten. Barnen övar rörelser som gör dem starkare, smidigare och ger bra koordination. Genom lekfulla och lugna rörelser, enkla andnings övningar, dans-, koordinations- och fantasi övningar och sagor får barnen uppleva världen omkring sig. Stunderna innehåller rörelser med balans, styrka, flexibilitet och avslappning för barn.  

Kursen omfattar 3 timmar och är en praktisk inspirationskurs, som du göra hemma i de utrymmen du har till förfogande. Kursmaterialet i form av en häfte och plansch ingår i kursavgiften. Dessa postas till dig.

Kursavgift: 30 €

Gymnastik i små utrymmen

27.9.2021 kl. 18-20:30 Online

Barn älskar att röra på sig, tyvärr begränsar utrymmena ibland entusiasmen.

På kursen får man tips och idéer på hur man på olika sätt kan inspirera barn att utveckla sin koordination och motorik även om utrymmena sätter stopp för den stora rörelseglädjen. Det är ledarens entusiasm och skicklighet som möjliggör utnyttjandet av utrymmena. Vi övar grovmotoriken, styrka, finmotorik och skicklighet. Så efter kursen borde du kunna utnyttja utrymmen på ett mångsidigt sätt till motorisk träning. Vi kommer att jobba med ballonger, svansbollar, tidningspapper och mycket mer.

Hoppa rep

KURSER, HOPPA REP

Inga fastslagna datum för tillfället!

Naturparkour

21.9.2021 Naturparkour Online kl. 9-11

Att hoppa över stock och sten eller göra en volt i skogsgläntan utvecklar grovmotoriken. Grunderna i naturparkour är inte konstigare än att hoppa från en sten eller stubbe. Naturparkour går lätt att förverkliga var som helst i naturen. Det gäller att se möjligheterna där de finns och bygga broar mellan urbana aktiviteter och friluftsliv.

Parkour handlar om att förflytta sig från punkt A till punkt B på ett så snabbt, smidigt och effektivt sätt som möjligt. Grundfilosofin inom parkour är att se varje hinder som en möjlighet till utveckling. Naturparkour är precis som namnet antyder parkour i naturen.

Kursen förverkligas online och det är bra om du, som deltagare har möjlighet att vara ute i naturen eller nära naturen. På detta sätt kan du få en insyn i vad naturen går ut på genom att själv prova på olika övningar. 

Det är en helt praktisk kurs ONLINE ute i naturen.
Klä dig för uteverksamhet, samt handskar och ett sittunderlag.

Pris 30 €
Anmäl dig senast 24.9.2021 HÄR

Övrigt att notera

Finlands Svenska Idrott arrangerar samtliga kurser även i samarbete med enskilda kommuner, daghem och skolor.

Inspirationskurs:

Utomhuspedagogik och lekar i naturen

En inspirationskurs på tre timmar för småbarnspedagoger. Målet är att stöda och ge praktiska tips på rolig utomhusverksamhet för barn i dagvård. Kursen tar upp bl.a. barns upptäckarglädje, sinnesträning och åldersanpassad verksamhet i naturen. Övningar som stöder läroplanen för småbarnsfostran genom lekar, sånger, motorikträning. Till på köpet kommer även friskluft och en fin vägkoststund i naturen. Denna kurs kan beställas till ditt daghem/enhet.

För mera information

Eva-Lotta Backman

Ansvarig för barn- och ungdomsverksamhet

+358 50 524 9624
eva-lotta.backman(at)idrott.fi