Funktionell träning är en bra träningsform, som innebär att man förutom bygger styrka, utvecklar rörlighet, balans och koordinationsförmåga med övningar som aktiverar många olika muskelgrupper samtidigt. Målet är att bygga upp en funktionell kropp där träningen i mån av möjlighet liknar vardagsrörelser.

Finlands Svenska Idrotts träningskort för barn utmanar barnen till en mångsidig träning. Anpassa träningslängden efter barnens ålder. Börja med korta intervaller vid varje station för att sakta förlänga tiden. Målet är att barnen skall jobba hårt mellan 30-45 sekunder per station och sedan vila i 15-20 sekunder för att byta station. För att få mer träning kan ni upprepa banan och rörelserna flera gånger.

När ni börjar träna med era barn gör varje station endast en kort stund t.ex. 15 sekunder. Nästa gång när övningarna är bekanta kan ni förlänga tiden med 5-10 sekunder. Huvudsaken är att barnen har roligt och samtidigt tränar styrka. 45-60 sekunder per station är ett bra mål, men kräver träning för att barnen skall uppnå detta. Kom även ihåg att det inom en grupp finns barn på olika nivåer.

Annika Mannström har tecknat bilderna och har copyright på dem. Stationskorten är endast för personligt bruk.

jättestarka barn vol 2

Här kan du ladda ner ännu fler bilder till dina jumpa stunder med barnen. Sedan är det bara att printa och och laminera stationerna.

Beställ materialet

Tämä materiaali löytyy myös suomeksi, voit tilata sen tästä linkistä.

Jättestarka barn vol 1

Materialpaketet innehåller basinformation om en stationsbana. Hur du lägger ut banan och vad som behövs. De printabara stationskorten visar de olika övningarna som finns.

Ladda ner din bana

För mera information
Eva-Lotta Backman

+358 50 524 9624
eva-lotta.backman(a)idrott.fi