Vastuullinen Urheiluseura – verkosto

Finlands Svenska Idrott ja Naisjärjestöjen keskusliitto koordinoivat yhdessä Vastuullinen urheiluseura-verkostoa vuoden 2023 aikana. Verkoston tavoitteena on antaa vertaistukea ja voimaa yhdistyksen jäsenille kestävän, tasa-arvoisen ja vastuullisen urheilun puolesta.

Verkoston teemat ovat Olympiakomitean vastuullisuusohjelman mukaisia, jolla halutaan edistää antidopingvapaata, hyvää hallintoa sekä tasa-arvoista, turvallista ja ympäristöystävällistä urheilua. Tasa-arvo läpäisee kaikki verkoston teemat: talous, johtajuus ja kestävä kehitys.

Verkosto toimii sekä ruotsiksi että suomeksi ja on suunnattu urheiluseuroille.

Verkoston toiminta

Tapaamiset järjestetään virtuaalisesti Zoomin kautta kahden kuukauden välein vuoden 2023 aikana. Verkosto alkaa helmikuussa ja jatkuu suunnitelman mukaisesti marraskuuhun 2023 saakka.

Vaikka tapaamisten aikana on mahdollisuus jakaa omia ajatuksiasi ja kokemuksiasi luottamuksellisesti, voit liittyä mukaan vain kuuntelemaan ja osallistumaan milloin sinulle sopii. Voit ilmaista toiveesi verkostolle esim koskien käsiteltäviä teemoja ilmoittautumalla mukaan. Tapaamisten teema määräytyy osallistujien toiveiden perusteella. 

2.2.2023 klo.18.00-19.30 Teema: Uusi seksuaalirikoslaki

13.4.2023 klo.18.00-19.30 Teema ilmoitetaan myöhemmin

1.6.2023 klo.18.00-19.30 Teema ilmoitetaan myöhemmin

Tapaamisten aikana on mahdollisuus jakaa omia ajatuksiasi ja kokemuksiasi luottamuksellisesti, mutta voit myös liittyä mukaan vain kuuntelemaan ja milloin sinulle sopii. Voit ilmaista toiveesi verkoston teemoista mm. ilmoittautumisen yhteydessä ja verkostotapaamisten aikana. Voit ilmoittautua mukaan verkostoon milloin tahansa verkostohankkeen aikana.

Verkostotapaamisten tueksi järjestetään luentoja ja webinaareja koskien vastuullista urheiluseura arkea asiantuntijapuhujien kanssa. Teemoina mm. antidoping, kilpailumanipulaatio, johtaminen sekä tasa-arvoinen, turvallinen ja ympäristöystävällinen urheilu.

Verkosto hanke on Opetus ja kulttuuriministeriön rahoittama.

Luennot ja webinaarit (ruotsiksi)

Lisätietoa

Tarja Krum

Hållbarhetschef

+35840 6212560
tarja.krum(at)idrott.fi