KURSER

WEBBINAR 2023- 2024

18.4 kl 12:30-13:15 FLINKA FINGRAR

Visste du att mycket av inlärningen sker genom att använda sina händer. Barn upptäcker världen med sina händer. Hur kan vi utnyttja naturen vid barns inlärning.
Föreläsare Henrika Backman Backman är ergoterapeut, med sin mångåriga erfarenhet berättar hon om hur vi kan stödja barn i deras motoriska utveckling. Du som pedagog får tips vilka utmaningar det finns samt hur stödja daghemsbarn både gällande fin- och grovmotoriken utomhus i en inspirerande miljö.
Anmäl HÄR, senast 17.4
Målgrupp: Småbarnspedagogik

2.5.2024 kl. 12:30-13:15 KNA BARN SOVA UTE ÅRET OM?

Pigga barn är trygga barn. Erfarenheter från daghemmet Bullerbybarnen, ett daghem i Sjundeå. Ett daghem där barnen sover dagsömn många timmar ute varje dag. Vad skall man tänka på? och hur mår barnen?
Eva Nygård har arbetat länge inom småbarnspedagogiken och ger här tankar, tips och idéer på då det gäller att barn sover ute.

Anmäl HÄR, senast 1.5
Målgrupp: Småbarnspedagogik

7.5.2024 kl. 15-16 VI MÅSTE LÄRA BARNEN GÅ I SKOGEN

Forskning visar att barn har allt svårare att gå i skogen. Det är tungt att lyfta benen över rötter, stenar, kvistar och pinnar. Att träna grovmotorik, rörelse och bli van att röra sig i naturen är inte mer en naturlig sak för många barn. Vi har idag många unga vuxna, som aldrig varit ute i skogen och som inte har balans, kondition och motorik för att klara av det. Träning ger färdighet och detta går bra att öva upp. 

Annika Rajala, klasslärare, scout och friluftsmänniska. Använder aktivt leken som didaktisk metod i sin undervisning med allt från småbarn till vuxna eftersom leken erbjuder en ypperlig möjlighet att drilla kunskaper, möjlighet att röra på sig och vara aktiv samt träning i sociala färdigheter. Leken passar dessutom som metod i många olika slags lärmiljöer.

Annika delar med sig av konkreta tips för att inspirera till lek oberoende av ålder. Med hjälp av dessa kan du tryggt komma igång t.ex. ute på skolgården. Du får tips på favoritlekar som är lätta att anpassa efter ämne, tema och målgrupp. 
Målgrupp: Skola

13.5.2024 kl. 12:30-13:15 HJÄLPMEDEL SOM STÖD I VERKSAMHETEN UTOMHUS

Hur kan vi stöda barn med special behov ute på daghemmet?
Under workshopen får du inspiration och information hur du som pedagog kan hjälpa till vid gårdslekar och annan utomhusvistelse. Lotta Nylund berättar om hur man kan stöda barn med specialbehov i verksamheten.

Anmäl HÄR, senast 12.5


bandade webbinar

24.1.2024 Så vill barn röra på sig i naturen (Småbarnspedagogiken)
Föreläsare: Tuula Torro

24.1.2024 Mindre skärmar, mera ute (Grundskola)
Föreläsare: Johanna Berlin

14.3.2024 Väck barnens inre motivation till rörelseglädje utomhus. (Småbarnspedagogik)
Föreläsare: Susann Fagerlund

Inom projektet arrangerar vi även andra kurser i samarbete med daghem, skolor och kommuner. Ta kontakt så berättar vi mer!


14.3.2024 Vikten av utomhusvistelse (Grundskola och andra stadiet)
Föreläsare: Matts Pettersson

3.4.2024 Naturligt välbefinnande – i en allt mer digital värld
Föreläsare: Wilma Lundström

Småbarnspedagogik
Eva-Lotta Backman
tfn 050 5249624
eva-lotta(at)idrott.fi

Skola
Kite Lundström
tfn +358 40 578 0560
christel.lundstrom(at)idrott.fi