SKRIDSKOBANA

Till barnens grundfärdigheter i Finland hör att kunna åka skridskor. Skridskoåkning tränar grovmotoriken och grundfärdigheterna i barnens utveckling. Så länge barnen är nybörjare skall skrinning vara roligt. 

Barn utvecklas olika, därför är det viktigt att det får ta tid. Under skridskopasset skall barnen få röra sig under fria former. Deras egen kreativitet och initiativförmåga skall få utrymme. Genom att få åka skridsko under lekfulla former tränas balans, rytm och timing. Med hjälp av vårt materialpaket kan du arrangera en skridskoskola i form av t.ex. ett lekfullt mästerskap på gården. Ett roligt och enkelt sätt att inspirera till rörelse. Att hoppa, springa, kasta, balansera är både roligt och utvecklar en mängd motoriska grundfärdigheter. 

Fyll i vårt formulär, så får du kostnadsfritt våra fina stationskort med tillhörande stödmaterial. Sedan är det bara att printa ut korten och t.ex laminera dem så att de håller bättre. 

Skridskobana-material har tecknats av Annika Mannström och Finlands Svenska Idrott äger upphovsrätten. Stationskorten är endast för personligt bruk och får inte kopieras upp annat än till dina egna aktiviteter.

Har du frågor kring användningen av stationskorten, utbildningar eller annat kring barns lek och rörelse ta gärna kontakt med oss på Finlands Svenska Idrott.

skridskobanan

Materialpaketet innehåller basinformation om skridskoåkning samt grundpelarna som är viktiga att känna till när vi skall lära barn att skrinna. De printabara stationskorten visar de olika teknikerna som finns inom skridskoåkning. I slutet finns även förslag på olika lekar man kan leka tillsammans med barnen på isen.

Ladda ner din bana
För mera informationEva-Lotta Backman

+358 50 524 9624
eva-lotta.backman(a)idrott.fi