INSPIRATION

Det finns många sätt att röra på sig och vara aktiv. Vi vill inspirera och motivera alla att röra på sig åtminstone 30 minuter om dagen. Ibland kan det vara så enkelt som att ta trapporna istället för hissen, eller välja cykel istället för bil. Nedan har vi samlat nyttiga tips och trix inom olika motionsgrenar och -former. 

Rörelsekalendar

MÅNADENS MOTIONÄR

Här hittar ni en rad med inspirationsfilmer om olika motionsformer. Vi hoppas att de här skall fungera som en inspirationskälla för att pröva på nya motionsformer.

ENDURO MED JAN GÖRNVIST

Jan Grönqvist är en sann motionär som prioriterar rörelse i sin vardag. Förutom att sprina och cykla deltar han i volleybollsträningar och motionscyklar. Men det han brinner allra mest för är endurokörningen. Jan är byggföretagare och bosatt i Sibbo. 

TIDIGARE MOTIONÄRER

Ridning med Maria Holmström

Maria jobbar som sjukskötare på Ekenäs sjukhus, men spenderar flera dagar i veckan i stallet vid Billnäs ridcentrum tillsammans med döttrarna och deras hyreshäst Late Night. Maria tycker om att röra på sig och upprätthålla en god kondition. Att rida 4-5 dagar i veckan får henne att må bra och gör henne glad.


Swimrun med 
Heikki Kiili

Heikki jobbar som idrottsinstruktör på Folkhälsan i Solvalla. Han tycker om att röra på sig för att hålla sin kropp i gott skick. Eftersom ingen blir yngre är det viktigt att röra på sig och upprätthålla en god kroppsfunktion. I den här filmen får ni ta del av Heikkis syn på vardagsmotion och hans bästa motionstips.


KAJAKPADDLING – EVA RAMSTEDT

Välkommen på en naturskön motionsupplevelse i Molpe. Här får ni träffa julimånads motionär – Eva Ramstedt. Hon är företagaren, gymnastikläraren, tidigare tävlingsidrottaren, trebarnsmamman och glädjespridaren som gärna tar kajaken ut på tur under sommaren.

Kajakpaddling är en ypperlig motionsform som kräver både fysisk och mental styrka. En varierande motionsform där du kan variera utövandet i både hårdare vind och lugna vackra solnedgångar.


LÖPNING MED ANNA JUNGNER-NORDGREN

I juni får ni träffa informatören, förbundsordförande, politiker och mamma Anna Jungner-Nordgren. Anna tycker om att löpträna och drar gärna på sig löpskorna flera dagar i veckan för att rensa hjärnan och orka med i den annars så hektiska vardagen.


CYKLING MED MATHIAS LINDHOLM

I maj fick vi träffa cyklisten och designerna Mathias Lindholm som försöker röra på sig 3-4 gånger varje vecka, förutom att han cyklar till och från jobbet varje dag. När det inte är så trevligt att cykla ute försöker han variera sin träning med t.ex. väggklättring. 


PROMENADER MED CHRISTINE SUVANTO

Möt månadens motionär Christine Suvanto i ett blåsigt Helsingfors. Det stoppar dock inte henne från att vara ute och röra på sig.

Christine är en sann vardagsmotionär som försöker promenera mellan de flesta av sina möten, på så vis slår hon två flugor i en smäll. Det är bara rätt klädval som gäller.


SKIDÅKNING MED THOMAS BLOMQVIST

Den första månadens motionär som vi får lov att presentera är riksdagsledamot, bonden och familjefadern Thomas Blomqvist. Thomas som har ett väldigt stillasittande jobb försöker ta trapporna så ofta som möjligt, och gärna hinna med fyra motionspass i veckan. När snön smultit drar han fram rullskidorna för att förlänga säsongen.