WELLcome Metrosport – tapahtumassa

Två par av studeranden gör rörelsen skottkärra på idrottsbana. I bakgrunden diskuterar andra studeranden.
Yksi hauskoista aktiviteeteistämme oli kottikärry, josta opiskelijat selviytyivät hienosti!

Read the post in english here.

Läs inlägget på svenska.

Wellcome -projektilla oli kunnia tulla pyydetyksi mukaan Metropolian opiskelijakunnan METKA:n järjestämään MetroSport tapahtumaan Helsingin Olympiastadionille 20.9.2023.

MetroSport on Suomen suurin opiskelijoiden liikunta- ja hyvinvointitapahtuma, jolla METKA haluaa edistää opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta ja hyvinvointia, sekä tarjota päihteettömän vaihtoehdon opiskelijatapahtumille. Tapahtumassa oli mukana eri urheilujärjestöjen, liittojen ja projektien, kuten Wellcome -projektin, edustajia. 

Tapahtumaan osallistui n. 3000 opiskelijaa ja n. 100 edustajaa. Opiskelijoiden tullessa Wellcomen pisteelle, saivat he valita suorittavatko he aktiviteetin tai käydä kanssamme keskustelun urheilun sosiaalisesta saavutettavuudesta. Noin puolet kaikista 170 opiskelijasta, jotka kävivät pisteellämme, valitsivat aktiviteetin ja noin puolet valitsivat keskustella kanssamme. 

Metropolian ammattikorkeakoululla on hyvin laaja koulutustarjonta, ja kohtaamamme opiskelijoiden joukossa oli mm. tulevia toimintaterpeuttieja, tradenomieja, sairaanhoitajia, insinööriejä ja apuvälineteknikkoja. Saimme myös tavata useita Metropolian vaihto-opiskelijoita muun muassa Saksasta, Sri Lankasta ja Alankomaista, ja oli hyvin mielenkiintoista kuulla, kuinka saavutettavaa liikunta ja urheilu on heidän kotimaissaan. 

Opiskelijat olivat hyvin kiinnostuneita projektistamme ja kävimme pitkiä ja antoisia keskusteluja heidän kanssaan. Keskustelimme asioista, jotka koskivat yhdenvertaisia mahdollisuuksia urheilla, pitäisikö opiskelupäivissä olla enemmän ohjattua liikettä ja pitäisikö harrastamisen olla maksutonta. Pisteellämme sai myös suorittaa hauskoja liikunnallisia tehtäviä yhdessä parin tai ryhmän kanssa. 

Kiitämme mahdollisuudesta osallistua tähän hauskaan ja antoisaan tapahtumaan!

Saimme tavata paljon innokkaita opiskelijoita vaikka keli ei ollutkaan kaikista parhain.
Jotkut onnekkaat voittivat arvonnassa hienoja WELLcome pulloja.

Kategorier:
WELLcome FIN