UT OCH SPRING

Nu höjer vi pulsen under drömmarnas motionsdag 2024. Som tema i år har vi skapat en rolig utmaning som heter ”Ut och spring” och välkomnar alla skolor, daghem och hobbygrupper att delta! Vårt mål är att tillsammans springa så långt som möjligt! 

När?

10 maj 2024, anmäl din grupp med senast den 7 maj. Du kan också välja en dag som passar dig och din grupp bättre under samma vecka (6-10.5.2024)

För vem?

Grupper på daghem, skolklasser, fritidsklubbar (eftis) eller hobbygrupper. 

Hur deltar vi?

Det är gratis att delta. Anmäl din grupp här nedan. När du anmält din grupp får du en behändig lista där du fyller i hur långt barnen i din grupp sprungit. Du får också ett diplom som ni kan dela ut till barnen efter evenemanget. Diplomet och resultatlistan hittar du även på denna sida längre ner.

Förberedelse:

Mät ut och märk ut en slinga/bana på gården eller i ett naturområde på till exempel 100 meter, som din barngrupp sedan kan springa eller gå runt i. Banan får gärna vara rund så att det är lätt att hålla koll på hur många varv barnen sprungit. Ifall ni då märkt ut en bana som är 100 meter och Lisa sprungit fem stycken varv skriver ni ner 500 meter för Lisa i formuläret. Kör en uppvärmning för allt löpandet så är kroppen redo. Din dagis-, skol- eller eftisgrupp bestämmer själv hur länge och hur mycket din grupp springer. 

Detta behövs:

Markeringsband, fiberband, rep eller koner för att markera ut den runda sträckan som barnen ska springa. Till exempel 100 meter beroende på hur stort utrymme ni har utomhus. 

Vad händer sen?

Efter den 10 maj då evenemanget är slut och ni utfört utmaningen, skickar vi ut ett mejl där ni bifogar formuläret med hur mycket din grupp sprungit sammanlagt. Då din grupp är klar med utmaningen och skickat in ert resultat deltar i ni automatiskt i utlottningen av en redskapskass med hopprep, koner, bollar. Vi lottar ut fem stycken kassar. Dela gärna ut diplomen till barnen som deltagit.

MATERIAL

frågor?

Eva-Lotta Backman, ansvarig för barn och unga

+358 50 524 9624
eva-lotta.backman(at)idrott.fi