Ett inspirerande podcast avsnitt publiceras nästa vecka!

Idrott tillhör alla – eller gör det? Med denna fråga inledde vi inspelningen av en inspirerande podcast diskussion i Suomen Podcastmedias studio i Helsingfors idag (8.11.2023).

Anna-Maija Riutta, Sandra Bergqvist och Grace Kyanza står bredvid varandra och ler.
Anna Maija-Riutta, Sandra Bergqvist och Grace Kyanza.

Gästerna i det kommande avsnittet är Idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist, Humak-studerande och erfarenhetsexperten Grace Kyanza samt Janina Sjöstrand, som fungerar som projektledare för WELLcome-projektet vid yrkeshögskolan Humak. Diskussionen leds av WELLcome-projektets expert och Humak-lektor Anna-Maija Riutta.


I Podcast-avsnittet diskuterar vi olika aspekter av tillgänglighet och idrott. Minister Bergqvist delar med sig av sina åsikter om vem som egentligen har ansvaret för att barn och unga ska kunna idrotta. Vi frågar även om beslutsfattarna har viljan att utveckla idrottsfältet och om idrottsföreningarna har tillräcklig kompetens i bemötande av mångfald. Erfarenhetsexperten Grace Kyanza lyfter fram egna erfarenheter och perspektiv på vilket slags samarbete som behövs, för att varje barn och ungdom ska kunna idrotta, uppleva framgång och må bra. Janina Sjöstrand ger exempel på det värdefulla arbete som görs i en del idrottsföreningar för att främja likabehandling och mångfald i verksamheten.

Anna-Maija Riutta och Grace Kyanza sitter i podcast studion.
Podcast-avsnittet är en del av Humanistiska yrkeshögskolans (Humak) 25-års podcast-serie, där vi låter våra experter och företrädare för våra intressegrupper komma till tals.

Podcasten är på finska. Låt dej inspireras och lyssna på podcast-avsnittet när vi publicerar avsnittet nästa vecka!

Kategorier:
WELLcome