Visa ditt stöd till idrottsföreningarna genom att delta i #hemmaföreningskläddagen

Precis som många företag är det många idrottsföreningar som har det kämpigt för tillfället på grund av rådande situation i landet. Inhiberade träningar, evenemang och tävlingar betyder stora ekonomiska förluster för föreningarna. En av föreningslivets största styrkor är gemenskapen, och nu behöver vi det mera än någonsin.

Eftersom vi inte kan träffas och umgås fysiskt vill Olympiska kommittén lyfta fram gemenskapens betydelse och skapa nya metoder för att visa samhörighet. En av de nya metoderna är att visa sina föreningsfärger, genom att delta i Föreningskläddagen, dvs Seurapaitapäivä. Den här gången sker den dock enbart hemma och i sociala medier.

Det finska pressmeddelandet hittar ni på Olympiska kommitténs webbplats.

#hemmaföreningskläddagen – så deltar du i kampanjen

  1. Gräv fram din förenings skjorta eller dräkt och klä dig i dem den 31.3.
  2. Knäpp en bild och dela den i dina sociala medier under hashtaggen #seurapaitapäiväkotona #seurasydän och #hemmaföreningskläddagen

Vi uppmanar även alla svensk- och tvåspråkiga föreningar att sprida budskapet vidare till era medlemmar så att fler deltar i kampanjen. Det är enkelt och säkert att delta, utan att någon behöver resa eller träffas i större grupper. Föreningskläddagen lever i sociala medier med hjälp av era bilder och texter.

Bilder som ni kan använda för att dela kampanjen i era sociala medier hittar ni här.

Kategorier:
Allmänt