Utbildning: Lär dig leda hur respekt skapas inom idrotten

Unga fotbollsspelare ser på en fotbollsmatch

Vill du vara med och skapa en hållbar, trivsam och trygg idrott? Då är ”Respekt inom idrott” workshopen något för dig!

I utbildningen får du fördjupa dig i konceptet ”Respekt inom idrott”. Vi går igenom hur workshopen leds, dess innehåll och hur den kan anpassas för olika åldersgrupper. Efter avslutad utbildning får alla deltagare ett ”Respekt inom idrott” workshopledarintyg och användbart presentationsmaterial.

Tidpunkt

Tisdagen den 19.3.2024 kl. 17.00-20.00

Info

Plats: Gjuterivägen 10, Helsingfors. Deltagarna har möjlighet att få reseersättning för kollektivtrafik.

Vi önskar att alla deltagare deltar på plats för få den bästa interaktionen. Dock är vi medvetna om att komma på plats kan vara utmanande pga. olika orsaker. Om du är intresserad av att delta men inte kan delta på plats, var gärna i kontakt med oss så försöker vi lösa det.

Till alla deltagare erbjuds traktering.

Målgrupp

Tränare, ledare, anställd, förälder eller helt enkelt intresserad av att främja respekt och samarbete inom idrotten? Då är denna utbildning för dig!

Pris

0 €, utbildningen är gratis för deltagare.

Fokus

”Respekt inom idrott” behandlar ämnen kring respektfullt bemötande som sällan diskuteras i idrottsvardagen. Vi utforskar exkluderande normer, uppmuntrar till ingripande vid osakligt beteende och stärker idrottarnas samarbetsförmåga och ansvarstagande. Läs mer om ”Respekt inom idrott” på vår webbsida.

Bakgrund

Sedan 2019 har workshopen framgångsrikt genomförts för olika idrottsgrenar och åldersgrupper (6-25 år). Flera unga idrottare har redan tagit del av workshopen och blivit mer medvetna om exkluderande strukturer, fått mer kunskap i hur de kan bidra till en respektfull atmosfär och stärkt sitt engagemang inom idrotten.

Vad får du ut av utbildningen?

Efter utbildningen kan du dra workshopen i dina egna eller andras idrottsgrupper. Du kan också gå med i Finlands Svenska Idrotts ”Respekt inom idrott”-utbildarpool och själv leda workshopen för andra idrottsgrupper.

Anmäl dig med senast den 12.4.2024 kl.23.59

Anmäl dig med här
Vid frågor, kan du kontakta:
Tarja Krum

Hållbarhetschef

+35840 6212560
tarja.krum(at)idrott.fi

Kategorier:
Allmänt