Ungdomspriset 2023

Ett stort grattis till Ungdomsprismottagarna 2023!

1:a plats: Alpin skidåkaren Eduard Hallberg tog förra året silver i storslalom i junior-VM i januari vilket blev den första finländska Junior-VM medaljen sedan 2018. Senare på våren vann Eduard även ett FM-guld i storslalom och junior-FM guld i både slalom och storslalom. Han tog flera topp-20 placeringar i Europacupen, som bäst en 12:e plats.

Delad 2:a plats: Nora Lindahl har visat beundransvärda framgångar inom sprintlöpning. Hon vann guld för Sverige i junior-EM på 200 meter och har även vunnit silver på 200 meter under de svenska mästerskapen både ute och inne 2023. Dessutom ledde Noras insats på ankarsträckan i 4×100 meter stafett i FM till guld för HIFK

Delad 2:a plats: Louna Kasvio har visat anmärkningsvärda framgångar inom simning. Förra sommaren vann hon brons i junior-EM på 400 meter medley och senare i september i fjol deltog hon i finalen i junior-VM. Louna Kasvio håller även på med simning på öppet vatten och var med och tävlade i junior-EM där hon placerade sig på femte plats.

årets sponsor: vria

Vasaregionens Idrottsakademi skapar tillsammans med läroinrättningarna och den finlandssvenska idrottsorganisationen goda förutsättningar att kombinera elitsatsningen med studier på idrottarstigens alla tre skeden. Verksamhetsmiljön inspirerar och möjliggör en fortlöpande utveckling för våra idrottare, tränare och sakkunniga.

Vasaregionens Idrottsakademi är ett samarbetsnätverk för tävlings- och elitidrotten i Vasaregionen. Genom att samordna, leda och utveckla så arbetar Idrottsakademin för att skapa en högkvalitativ träningsmiljö med förutsättningar att kombinera studier och tävlings- och elitidrott. Verksamheten följer Finlands Olympiska kommittés riktlinjer.