Silvertrissan-skidtävlingen hålls i Vörå den 15–17 mars 2024

Tor-Leif Häggman, klädd i röd jacka och svart Vörå IF mössa tar emot flaggan av arrangörerna 2023
Tor-Leif Häggman tar emot flaggan av arrangörerna 2023. Foto: Mikael Nordman

Under den kommande vintern kommer man kunna heja på unga längdskidåkare på Hopeasaompa-mästerskapen, även kallad Silvertrissan, i Vörå den 15–17 mars 2024. Hopasompa är en traditionell skidtävling, som har hållits sedan 1972 och samlar unga skidåkare mellan 12 och 16 år från hela landet.

Tävlingen arrangeras vid Vörå skidcentrum av Vörå IF, Oravais IF och IF Femman. Cirka 500 unga skidåkare förväntas komma på plats tillsammans med sina föräldrar och supportrar.

  • Att vi beviljats arrangemanget var känt redan tidigare, men nu, i och med publiceringen av det inhemska tävlingsprogrammet för längdskidåkning, har vi också fått exakta datum.
Tor-Leif Häggman, tävlingsledaren för evenemanget och ordföranden för Vörå IF:s skidsektion

Hopeasompa arrangeras årligen på olika orter, senast i Lahtis skidspår. Nästa, 2024 års Hopeasompa, tävlas i Vörå den tredje helgen i mars med sprint på fredagen, normaldistans på lördagen och stafetter på söndagen. 

Det kommande Hopasompa-året kräver en stor ansträngning av våra föreningar och engagemang från tävlingsorganisationen. Baserat på tidigare arrangemang kan vi konstatera att vi tidigare har uppnått fantastiska resultat. Vi hoppas att arrangemangen kommer att förena de arrangerande föreningarna och även skidfolket. Dessutom hoppas vi att föreningarna och regionen får lite extra inkomster.

Mårten Lövdahl, ordföranden för organisationskommittén

I Vörå har FM-tävlingar i allmänna klasser arrangerats år 2020, Finlands Cup-tävlingar år 2018 och ungdomarnas FM-tävlingar år 2016. Inom FSS-området har Hopeasompa i längdskidåkning inte tidigare arrangerats, men nog i backhoppning och kombinerad år 1988.

Vi välkomnar alla att delta i arrangemangen och uppmuntrar även företag och aktörer i regionen att delta och skapa en unik tävlingsanda. Vi bjuder också in publiken att komma och heja på unga skidåkare, äta kisamakkara och njuta av stämningen. Tillsammans skapar vi tävlingsstämningen!

Kategorier:
Allmänt