Planeringen av de Finlandssvenska skidmästerskapen är i full gång

Finlands svenska skidförbunds mästerskap (FSSM) arrangeras den 15-17 februari i Pargas med Pargas idrottsförening som arrangör. Planeringen är i full gång och snöläget är bra. För tillfället finns en cirka två kilometer lång skidbana och mera snö produceras hela tiden förutsatt att det är tillräckligt kallt.

Inför årets tävlingar har det skett en hel del förändringar på skidbanorna på Finby skidstadion. Banorna har breddats och utvidgats samtidigt som skidlandet har höjts ett par meter, allt för att få mera publikvänliga banor, ett kompaktare skidcentrum och framförallt tillräckligt utmanande banor. Då vintrarna är snöfattiga och konstsnö är ett måste har det varit ett viktigt steg i utvecklingen att forma banorna efter detta, säger skidföreningens ordförande Patrick Johansson. 

I dagsläge kan man skida på ett två kilometer långt spår och snökanonen är i full gång genast då temperaturen tillåter, det vill säga en temperatur på minst 3-4 minus grader. Trots att snöläget nu är bra, behövs det mera snö för att kunna genomföra tävlingarna på de planerade tävlingsbanorna.

Tävlingshelgen inleds med sprint på fredag, normaldistanser på lördag och mästerskapen avslutas med stafetter på söndagen. Sammanlagt väntas 300-350 tävlande under helgen och totalt väntas över tusen besökare under dagarna tre. Arrangörerna väntar hela FSS-eliten till Pargas.

För mer information

Bengt Westerlund, tävlingsledare, tel. 050 5907 469 (tävlingsfrågor)
Malin Johansson, mediaansvarig, 040 5359 629, malin.johansson@karkulla.fi
Ingela Mattsson, pressärenden, 050 3512 960, ingela.mattsson@gmail.com

Kategorier:
Allmänt Skidåkning