Mikael Nordman ny förbundssekreterare för Svenska Finlands Idrottsförbund SFI

Mikael Nordman från Korsholm har valts till Svenska Finlands Idrottsförbundss nya förbundssekreterare. Mikael inleder sitt arbete den 1 september 2022. Mikael efterträder Björn Almark som går i pension 31.8.2022. 

Mikael har studerat statskunskap med inriktning på masskommunikation och har en lång karriär bakom sig som journalist, senast på Vasabladet. 2021 avlade han även yrkestränarexamen. 

“Jag har hållit på med idrott i nästan hela mitt liv. Jag har arbetat med sportjournalistik i nästan 30 år, idrottat själv, har tränaruppdrag och har också gjort en del annat inom idrotten. Jag har också utbildat mig till yrkestränare. Att jag nu ska få vara en del av idrotten, och den finlandssvenska idrotten, är ett drömjobb berättar Mikael Nordman.” 

”Viktigast för mig är att idrottarna och tränarna får så bra möjligheter som möjligt att kunna arbeta för att nå resultat. Det gäller idrottare oberoende av vilken nivå de är på, för alla vill utvecklas och bli bättre. Jag hoppas kunna bidra till att vi kan skapa möjligheter på idrottsfältet, fortsätter Mikael.”

“Vi är glada att få Mikael med i vår gemenskap. Mikael har en lång erfarenhet från idrotten, från många olika roller och vi är säkra på att han med sin erfarenhet har mycket att ge till förbundet säger Stefan Mutanen, förbundsordförande.”

Till förbundssekreterarens arbetsuppgifter hör att i samarbete med sportchefen arrangera de fyra grenarnas tränings- och tävlingsverksamhet samt arrangera och koordinera utbildningar inom de olika grenarna. Därtill handhar förbundssekreteraren förbundets administrativa ärenden såsom budget, verksamhetsplan samt föredragning av ärenden till olika arbetsgruppsmöten. 

Tilläggsinformation 

Mikael Nordman, förbundssekreterare
+358 50 337 0401
mikael.1.nordman@gmail.com

Stefan Mutanen, förbundsordförande
+358 50 341 5207
stefan.mutanen@idrott.fi

Kategorier:
Allmänt