Kaikille turvallinen urheilu -seminaari

Läs texten här på svenska.

Lauantaina 18.11. järjestimme WELLcome-hankkeessa kaksikielisen seminaarin yhteistyössä Väestöliiton Et ole yksin -palvelun ja Suomen Valmentajat Meidän urheilu -hankkeen kanssa. Teemana oli ”Kaikille turvallinen urheilu”, ja päivän aikana työskentelimme teeman parissa useista eri näkökulmista.

Seminaari aloitettiin inspiroivilla puheenvuoroilla Amanda Kotajalta ja Kaj Kunnakselta, jotka jakoivat kokemuksiaan siitä, mikä on edistänyt heille turvallista urheiluympäristöä. Amanda jakoi kokemuksiaan urheilu-urastaan, kun taas Kaj kertoi näkökulmastaan urheilutoimittajana ja vanhempana.

Päivä jatkui työpajoilla, joista ensimmäisenä oli Tarja Krumin ”Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteuttaminen käytännössä” ja Suomen Valmentajien Henna Tanhuanpään ja Toni Kallion ”Ihmislähtöinen ja kehittävä seuravalmennus”.

Lyhyen tauon jälkeen jatkoimme WELLcome-hankkeen Janina Sjöstrandin ja Anna-Maija Riutan ”Sosiaalisesti kestävä urheilu” -työpajalla, Et ole yksin -palvelun Sanni Laurilan ja Laura Keskinen ”Aktiivisesta kuuntelusta väkivallan ehkäisyyn – Häirintään puuttumisen ABC” -työpajalla ja Suomen Valmentajien työpajalla.

Työpajat herättivät paljon ajatuksia osallistujissa ja päivästä jäi paljon kotiinviemistä oman seuran toimintaan, kuten turvallisemman harrastus ympäristön kehittäminen, saavutettavuus sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien laatiminen. Paikan päällä järjestettävä seminaari tarjosi oivallisen mahdollisuuden keskustelulle ja verkostoitumiselle, johon osallistujat olivat hyvin tyytyväisiä.

Suuri kiitos kaikille osallistujille ja järjestäjille upeasta seminaarista!

Kategorier:
WELLcome FIN