Julkul 2020

Finlands Svenska Idrott vill utmana alla skolbarn och vuxna att vara med i årets julkalender!

Julkalendern börjar första dagen i december och håller på fram till julafton.  Årets julkalender består av 24 stycken så kallade brain breaks, dvs rörelser som man kan göra under aktivitetspauser. I skolan förbättrar brain breaks bl.a. koncentrationen och skapar bättre förutsättningar för inlärning.

För vuxna är det bra sätt att träna på hjärnans olika egenskaper, och träna på koordinationen mellan hjärna och kropp.  Du beställer din kalender gratis HÄR

För de yngre barnen återanvänder vi julkaledern från 2017 som utvecklar de yngsta barnens grovmotorik. Du kan beställa den julkalendern här.  Med julkalendern vill vi ge lärare och pedagoger ett färdigt upplägg med aktiviteter som alla barn kan vara med på, och tillsammans utföra i t.ex. klassrummet, på eftis, danstimmen eller hemma tillsammans med familjen.

Varje lucka består av en kort videosnutt som visar och förklarar dagens övning. Ni kan själva välja att t.ex. börja varje morgon med att tillsammans öppna dagens lucka, alt. ta en rörelsepaus under dagen.  Efter att du anmält dig till julkalendern så kommer du fr.o.m den första december att varje morgon kl. 6.30 få en länk till dagens lucka skickad till din e-post.

Allt du behöver göra är att klicka på länken och skapa en trevlig stund. Varmt välkomna med i årets julkalender!

Eva-Lotta Backman

motionschef

eva-lotta.backman@idrott.fi
+35850 524 9624

Kategorier:
Allmänt