Glenn Lindholm blir ny sportchef för Finlands Svenska Skidförbundet

Finlands Svenska Idrott har valt Glenn Lindholm som ny sportchef för Finlands Svenska Skidförbundet (FSS). Glenn Lindholm har en lång erfarenhet av att jobba med längdskidåkning på nationell och internationell nivå. Valet föll på Lindholm på basen av hans breda utbildning, erfarenhet av ledning och organisering inom idrott och ett brett nationellt och internationellt kontaktnät. 

“Jag ser framemot uppdraget som sportchef för FSS. Det känns som att återvända hem efter flera år med andra uppgifter inom skidsporten både nationellt som internationellt. Skidsporten är i en fas av förändring och till mitt uppdrag hör att reagera och agera och se till att FSS hänger med i utvecklingen”, säger Glenn Lindholm.

“FSS arbetar för alla finlandssvenska skidföreningar och utvecklar skidsporten i samarbete med bland annat idrottsgymnasiet i Vörå och sportchefen har en central roll i att leda detta arbete”, säger Martin Strand, ordförande för FSS om sportchefens kommande utmaningar. 

“Sammanhållningen inom den finlandssvenska idrotten har alltid varit en styrka som vi skall värna om i framtiden”, säger Lindholm som ser fram emot att vara en del av den här gemenskapen.

Totalt tretton personer sökte om tjänsten som sportchef för FSS.

Vi önskar dig varmt välkommen Glenn!

Kategorier:
Allmänt