FSS ordnar storartad sprinttävling på Olympiastadion i Helsingfors 18.2.2022

I samband med att Finlands Svenska Skidförbund FSS firar 100-årsjubileum 13.11.2021 planeras en jubileumssprint i ett lite annorlunda format till tävlingssäsongen 2022. Fredag 18.2.2022, under pågående Helsinki Ski Weeks, kommer arrangeras en öppen sprinttävling för tävlingsskidåkare på Olympiastadion i Helsingfors. Tävlingen ordnas i samarbete med Finlands Skidförbund.

Den specialbyggda sprintbanan på olympiastadion mäter ca 1,1 km och kommer att skidas såväl inne som ytterom stadion. Till tävlingen bjuds in deltagare i klasserna F/P12 till H/D21. På området kommer även finnas underhållning och matservering på händelsetorget. 

Planeringen är i full gång och en tävlingskommitté har tillsatts för arrangemangen. Martin Strand från Vasa kommer att fungera som organisationskommitténs ordförande. Mera information kommer under höstens gång när planeringen framskrider. 

“Bästa skidvänner, boka 18.2 och kom och upplev en enastående skidfest” hälsar skidförbundets ordförande Mats Johansson. 

Helsinki Ski Weeks är en ny skidfestival som ordnas i Helsingfors centrum under februari 2022. Festivalens syfte är att göra skidsporten tillgänglig för alla. Under festivalen kommer arrangeras olika tävlingar, skidskolor samt öppna skidtillfällen. Det är Finlands Skidförbund som står som arrangör för Helsinki Ski Weeks.

©️ Helsinki Ski Weeks
För mera information

Martin Strand, t.f. styrelseordförande och organisationskommitténs ordförande
Finlands Svenska Skidförbund
+358 40 571 4463

Malin Johansson, Informationsansvarig för evenemanget
Finlands Svenska Skidförbund
+358 40 535 9629

Kategorier:
Allmänt