Första avsnittet av Idrottspodden ute

Idrottspodden är resultatet av alla uteblivna idrottsevenemang och substitutet för vår enorma tävlingsabstinens. I 10 stycken glödheta poddcast-avsnitt kommer Henrika Backlund och Wilhelm Stenbacka tillsammans med inbjudna gäster diskutera allt som har med idrott att göra. Vi skall snacka elitsatsning, coachingkultur, uthållighetsidrott, soffpotatisar och organisationskulturer. Idrottspodden är din perfekta träningskompis. Under en timme varje vecka, i 10 veckor framöver kommer vi leverera stenhård fakta och modiga tankeställare. Vi hoppas att du vill hänga med och svettas tillsammans med oss!

Det första avsnittet finns nu att lyssna på. Nya avsnitt släpps varje veckas onsdag fram till mitten på augusti.

AVSNITT 1 –
Är det fegt att inhibera sommarens idrottstävlingar?

Fr.o.m. 1.6 är idrottsevenemang med max 500 deltagare möjliga om man följer THL:s riktlinjer för undvikandet av coronasmitta. Detta betyder avstånd mellan deltagarna och följandet av strikta hygienanvisningar. De flesta finlandssvenska mästerskap är inställda men t.ex. fotbollsligan har sparkats igång. Är det här moraliskt ifrågasättbart och en onödig risktagning? Eller är det fegt att inte arrangera evenemang i sommar och hur påverkas idrotten av en tävlingsfattig högsäsong?

Vi vill gärna höra vad du tyckte om det första avsnittet, skicka din feedback till oss antingen per mejl till idrottspodden@idrott.fi eller som meddelande på Facebook eller Instagram. Tack för att du vill dela med dig!

Kategorier:
Allmänt