Det Finlandssvenska Idrottsåret 18.2 klockan 20.00 på Yle Fem

Den 18 februari är det äntligen dags att hylla fjolårets bästa idrottare, tränare och förening. Det finlandssvenska idrottsåret är en digital version och utveckling av den traditionella idrottsgalan och kommer att sändas på Yle Fem klockan 20.00. Tidigare i höst bad vi allmänheten att nominera sina egna favoriter i fyra kategorier: Ungdomspriset, Årets Tränare, Årets Förening samt det äldsta av dem alla: Bragdmedaljen som delats ut sedan 1935. Efter nomineringstiden gått ut sammanträdde prisjuryn i ett möte där de tog fram tre kandidater inom varje kategori. Ni röstade bland de strålande kandidaterna och alldeles strax är det dags att avslöja vinnarna. 

Under programmet kommer vi dessutom att få kika in bakom kulisserna hemma hos paraskidåkaren Nette Kiviranta och simmaren Fanny Teijonsalo som ofiltrerat berättar om det mentala arbetet som lägger grunden för resultat och prestationer. Den mentala biten inom idrotten är temat för årets program. 

Vi är även väldigt tacksamma över att ha med tre fantastiska sponsorer för årets idrottspriser: Yrkeshögskolan Arcada, Vasaregionens Idrottsakademi (VRIA) och Viking Line.

Kategorier:
Allmänt