Är du vår nästa förbundstränare inom orientering

Finlands Svenska Idrott r.f. söker förbundstränare till dess medlemsförbund, Finlands Svenska Orienteringsförbund r.f. (FSO). Vi söker en energisk, öppen och social person med erfarenhet av tränaruppgifter som kan ta över vid rodret för förbundets träningsverksamhet. Anställningen är en deltidsanställning (60-80%) med eventuell möjlighet till heltidsanställning senare. 

Du anställs av Finlands Svenska Idrott r.f., som är en takorganisation för finlandssvenska grenförbund. Finlands Svenska Orienteringsförbund, ett av tio medlemsförbund, fungerar som din uppdragsgivare. FSO består av 26 medlemsföreningar aktiva med orienteringsverksamhet på svenska i Finland. Förbundets långsiktiga vision är att erbjuda orientering i Svenskfinland – på alla nivåer. Utöver förbundets egna verksamhet har vi ett nära samarbete med Suomen Suunnistusliitto, Vörå samgymnasium-idrottsgymnasium, Folkhälsan Utbildning AB, Österbottens idrottsdistrikt och lokala idrottsakademier. 

Som förbundstränare innehåller dina arbetsuppgifter:

 • huvudansvar över planering samt förverkligande av FSO:s träningsverksamhet och träningsläger
 • ansvarstränarens roll på förbundets träningsläger och träningsdagar
 • ansvar över förbundets idrottsliga utveckling
 • coachande av idrottare i förbundets träningsgrupper
 • ansvar över uttagningsprocesser till förbundets träningsgrupper och representationslag
 • deltagande i planerande och utvecklande av förbundets utbildningsverksamhet
 • utvecklande av träningsverksamheten i medlemsföreningarna i samråd med föreningstränare och föreningsledare
 • ansvar över upprätthållande och utvecklande av förbundets samarbete med samarbetspartners tillsammans med förbundets styrelse och övriga personal. 

Förbundstränaren stöds och assisteras i sitt arbete av förbundets övriga personal, grenchefen (deltid) och FSO-tränaren i Österbotten (deltid) samt förbundsstyrelsen. 

Som person har du lätt att ta initiativ, besitter utmärkta ledaregenskaper samt innehar en god samarbetsförmåga. Du uppfattar det naturligt att uppträda framför idrottare, tränare och publik samt kommunicerar smidigt muntligt, skriftligt, digitalt och genom sociala medier. Som expert på orientering innehar du kunskap om orientering, fysiologi, löpning, näringslära och övriga ämnesområden relevanta för uthållighetsidrott på elit- och tävlingsnivå. 

Arbetet innehåller resande och veckoslutsarbete. Kompetenskrav för tränaren är yrkestränarexamen inom orientering eller uthållighetsidrott, idrottsinstruktörsexamen alternativt annan lämplig utbildning för uppgiften. Befintliga kontakter inom grenen samt en personlig bakgrund som orienterare är till fördel.

Vi erbjuder: 

 • en mångsidig och varierande arbetsmiljö
 • en framåtsträvande verksamhetsmiljö inom en unik idrottsgren – orientering
 • en möjlighet att föra den finlandssvenska idrotten närmare nationell och internationell elitnivå
 • en möjlighet att påverka förbundets träningsverksamhet
 • en möjlighet att utveckla din expertis inom orientering och som tränare
 • en möjlighet att påverka din arbetsbild och -tid
 • ett trevligt kollegium bland andra Finlands Svenska Idrotts personal
 • lunchsedlar och motionssedlar

Vi söker en tränare för en tillsvidareanställning (inkluderar 6 månaders prövotid), som kan ta över ansvaret för förbundets träningsverksamhet inom oktober eller senast november. Beroende på anställningens omfattning, kan vi skräddarsy din arbetsbeskrivning. Anställningsförhållandet görs med Finlands Svenska Idrott rf, som fungerar som juridisk arbetsgivare.

Skicka en fritt formulerad arbetsansökan inklusive CV samt löneanspråk senast 07.10.2019 till wilhelm.stenbacka@idrott.fi. Rubrik – Ansökan, Förbundstränare för FSO.

Förfrågningar kan riktas till FSO Grenchef Wilhelm Stenbacka +358401931394, wilhelm.stenbacka@idrott.fi eller Finlands Svenska Idrotts Generalsekreterare Christel Björkstrand, +358503513038 , christel.bjorkstrand@idrott.fi.

Kategorier:
Allmänt Orientering