Antidopingutbildning 17.4.2024

Är det dags att uppdatera dina kunskaper om förbjudna substanser inom idrotten?

Välkommen att delta på en kostnadsfri antidopingutbildning onsdagen den 17.4.2024 kl. 17.30-19.30. På utbildningen, som ordnas på distans, får du ta del av senaste nytt och det du behöver veta om antidoping.

Motsvarande utbildning på finska går den 11.4, mer information hittar du via denna länk.

Utbildningen arrangeras online via webbplattformen Zoom. Deltagande är kostnadsfritt. Som arrangör fungerar Finlands Svenska Idrott. 

Anmäl dig med via denna länk nedan senast den 16.4.2024 kl.23.59.

Program

17.30-18.25 Grunderna i antidoping (Johan Åminne)

18.25-18.30 Paus

18.30-19.15 Sanktionssystemet via dopingförseelser (Alex Rauhala)

Ubildningsinnehåll:

  • antidopingregelverk
  • avtal och följder vid dopingbrott
  • förbjudna substanser och metoder i idrotten samt dispens för medicinering av idrottare
  • idrottsaktörernas rättigheter och ansvar i antidopingverksamhet
  • fair play
  • dopingövervakning och kontrollverksamhet.

Föreläsarna

Johan Åminne

Johan Åminne fungerar som idrottsinstruktör och är hemma från Pedersöre och bosatt sedan 2009 i Åbo. Johan har ett brinnande intresse för idrott, träning och frågor kring doping och det förebyggande arbete som alla kan göra inom idrotten. Till vardags jobbar Åminne med konsultuppdrag inom tränings- och friskvårdsbranschen och är även en del av Mentis Teamet (mentalträning och coaching) inom Svenska Finlands Idrottsförbund. Åminne har utbildat sig inom dopingfrågor genom Finlands centrum för etik inom idrotten rf FCEI(SUEK).

Alex Rauhala

Alex Rauhala är aktiv idrottare och grenarna är 800m och 1500m. Alex är utbildad jurist från Helsingfors universitet och har skrivit sitt slutarbete om självinkrimineringsskydd vid antidopingförseelser. Slutarbetet behandlade frågor kring definiering av antidopingförseelser och problematiken gällande utlämning av information myndigheter och antidopingorganisationer emellan. Vid sidan om idrotten jobbar Rauhala som biträdande jurist på advokatbyrå i Vasa.

Anmäl dig senast 16.4.2024

Anmäl dig här

Kategorier:
Allmänt Hållbar idrottsförening