Alexandra Rosenlew sköt sig till ett JVM silver

17-åriga Alexandra Rosenlew från Esbo Skytteförening tog hem ett fint VM silver på 50 m miniatyrgevär treställningar för juniorer efter en otroligt jämn guldmatch. 

Efter grundtävlingen (3×20 skott) på lördagen hade hon en fjärde plats och tog sig med den fint vidare till nästa omgång. Rosenlews poäng i grundtävlingen var 587 poäng (knä 193, ligg 199, stående 195). 

I söndagens final, som avgjordes bland de åtta främsta, var Rosenlew efter 30 skott trea och hennes kamp om en VM medalj var ett faktum. Efter ytterligare fem skott öppnade hon Finlands medalj konto och gick vidare till guldmatch mot Kinas Yuqian Pang. 

Rosenlew och Pang hade en jämn kamp om världsmästerskapet. Under matchen stod det oavgjort 4–4, 6–6, 8–8 och 10–10. Efter att Pang tog ledningen med 12-10 tog tränaren Joni Stenström en timeout. 

Rosenlew lyckades minska på Pangs försprång men matchen slutade till sist med 15-17 till Pangs fördel. Det var ändå en nöjd Rosenlew som fick sin silvermedalj kring halsen. 

– Jag mår riktigt bra nu! Gällande gårdagens grund tävling, finaltävling och guldmatch – jag är nöjd. Jag förlorade inte mot någon sämre idag, den bättre vann, erkände Rosenlew.

– Jag hade en lugn känsla under hela guldmatchen, och jag tycker jag skötte spänningen bra. Hade en stabil puls. Inför sista skottet tänkte jag, ja, det här kan jag. Jag hade inte vågat tro att jag redan skulle ha ett EM-guld och VM-silver.

För mera information,

Alexandra Rosenlew, Esbo skytteförening
+358408434883

Joni Stenström, tränare
+358406754089

Kategorier:
Allmänt