250 nya rörelselekar till Folkhälsans lekdatabas

Rörelse och social samvaro gör att vi har roligt och mår bra. Barn behöver röra på sig på olika sätt för att motoriken, koordinationen, konditionen och många andra moment skall utvecklas. 

Vi är glada över att rörelselekarna nu, tack vare ett fantastiskt samarbete mellan Finlands Svenska Idrott och Folkhälsan, finns tillgängliga för alla som vill hitta rörelseglädje genom leken. 

I lekdatabasen finns över 250 roliga nya rörelselekar för olika tillfällen, både inne och ute. Lekarna och övningarna passar barn i alla åldrar. Du kan genom sökfunktionen anpassa din sökning till ditt ändamål. 

I lekdatabasen finns 250 rörelselekar

Språklekar, simlekar, vänskapslekar och rörelselekar, nu alla på ett och samma ställe.

Till lekdatabasen

Genom lekar lär sig barn många sociala färdigheter. Viktigt är att du sätter i gång leken. Reglerna kan du också anpassa så att de passar din grupp och dina omständigheter på bästa sätt. Kom ihåg att du som ledare är en förebild för barnen. 

I lekdatabasen finns även sk. tävlingslekar. Barn är olika. En del är tävlingsinriktade redan som små och andra bryr sig mindre om tävlingsmomentet. Låt alla barn vara med på sin nivå och få utlopp för sin energi. Glöm inte bort att berömma alla som deltagit i leken!

Vi hoppas att du bland vårt mångsidiga utbud hittar roliga, nyttiga och inspirerande lekar för alla situationer och olika barn. “Det vi gör med kroppen, det fastnar i knoppen.” 

Vi önskar alla användare en lek- och rörelserik höst!

Johanna Sallinen från Folkhälsan och Eva-Lotta Backman från Finlands Svenska Idrott har samarbetat kring Lekdatabasen.

Eva-Lotta Backman

motionschef

eva-lotta.backman@idrott.fi
+35850 524 9624

Kategorier:
Allmänt