Kom med i årets stora skogskampanj! Skogen är den viktigaste och käraste naturformen för oss finländare. Vi älskar att röra oss i skogen, vi motionerar, plockar svamp, jagar eller bara njuter i allmänhet. Därför vill Yle tillsammans med bland andra WWF, Suomen Latu, Finlands Svenska Idrott samt Natur och miljö uppmuntra alla att njuta lite extra av skogen just i år. Och det kan vi göra bl.a tack vare allemansrätten, som faktiskt är den vidaste i världen just hos oss i Finland.

Huvudmålet för kampanjen Vi drar till skogs (Mennään metsään) är att få vår allemansrätt att bli ett Unesco världsarv. För att lyckas med det måste vi visa att vi finländare uppskattar den rätten. Och det gör vi genom att i månadsskiftet september-oktober dra till skogs och dessutom logga in våra skogsbesök på webben. Så därför uppmuntrar vi nu också alla skolor att dra till skogs under skogsveckan 1-7.10. Och sedan logga in besöket på svenska.yle.fi/vidrartillskogs.

Redan inför skogsveckan kommer du att kunna ta del av kampanjen via sociala medier under hashtagen #mitträdochjag #minäjamunpuu. Fota ditt eget träd, berätta varför just det är ditt träd och posta på facebook eller Instagram under hashtaggen, med start 25.8. Bilderna och berättelserna samlas sedan ihop till en illustration av alla finländares egna träd. 

Du kommer dessutom att kunna ta del av massor av innehåll om skogen på Yles olika kanaler, så att vi alla ska komma i god skogsstämning!

Häng med, vi drar till skogs!

Kategorier:
Allmänt Skolidrott