Saara Norrgrann ny förbundstränare för Finlands Svenska Orienteringsförbund

Saara Norrgrann har valts till Finlands Svenska Orienteringsförbunds nya förbundstränare. Saara inleder sitt arbete den 1 augusti 2022.

Saara som till sin utbildning är samhällspedagog är för tillfället projektanställd på Finlands Svenska Idrott och kommer i augusti inleda jobbet som förbundstränare på deltid. Saara studerar samtidigt till yrkestränare på Folkhälsan som beräknas vara klar med studierna i mars 2023.

“Innan jag kom till Finlands Svenska Idrott var jag på utbyte i Australien, där jobbade jag som orienteringstränare i Canberra. Året innan jobbade jag som juniortränare för en orienteringsförening i Åbo. Med stöd av bekanta tränare sökte jag mig till en yrkestränarutbildning för att få mera kunskap om träning och tränarskap, berättar Saara.””FSO ser väldigt mycket framemot att få Saara som ny förbundstränare. Saara har en gedigen bakgrund inom orientering och hennes tankar och synsätt kring idrott, träning och samhörighet övertygade oss. Vi välkomnar Saara och väntar med stor förhoppning på att tillsammans kunna utveckla förbundets träningsverksamhet, berättar Otto Simosas, grenchef för Finlands Svenska Orienteringsförbund.”

“Jag har redan vid några tillfällen fått bekanta mig med FSO:s träningsgrupp och det är ett härligt gäng idrottare. Mötet och kontakten med idrottarna ser jag verkligen framemot. Jag ser också fram emot att tillsammans med förbundets grenchef Otto Simosas planera träningsverksamheten, fortsätter Saara.”

Till förbundstränarens arbetsuppgifter hör att att planera samt förverkliga FSO:s träningsverksamhet och träningsläger. Förbundstränaren fungerar som ansvarstränare på träningsläger och träningsdagar. Förbundstränaren ansvarar även för förbundets idrottsliga utveckling och håller en kontinuerlig och regelbunden kontakt med idrottarna i förbundets träningsgrupper (elit- och utmanargruppen), samt med deras personliga tränare.
Tilläggsinformation 
Saara Norrgrann, förbundstränare+358 40 664 3424saara.norrgrann@idrott.fi
Otto Simosas, grenchef+358 40 564 9440otto.simosas@idrott.fi

Kategorier:
Allmänt