Prisvinnarna 2018

På den finlandssvenska idrottsfesten på vändagen den 14 februari 2019 delades 2018 års idrottspremieringar ut. På plats fanns ett 80-tal gäster som minglade, avnjöt fin musikunderhållning samt en högtidlig prisutdelning. Vi gratulerar samtliga prisvinnare.

Bragdmedaljen
Nico rönnberg

Nico har slagit sig fram i europeisk handboll tack vara hans prestationer med laget Riihimäen Cocks i EHF Champions League. Det är första gången ett finländsk lag spelar i Champions League. För tillfället leder Nico även skytteligan i hela serien. Han ger Finland den storspelaridol som landet behöver.

Ungdomspriset

Laura Lahtinen, Helsingfors Simsällskap

Representerade Finland i Ungdomarnas EM sommaren 2018. Gjorde flera rekord under ungdoms-FM samt satte nytt rekord för vuxna på 1500 m frisim. Laura var femma på ungdoms-OS på 200 meter fjäril. Hela 25 FM medaljer, såväl för ungdomar och seniorer samlade Lahtinen på sig under 2018.

Heidi Kuuttinen, IF Kraft Skidor

Invald i landslaget i skidskytte, i den så kallade Talanggruppen inför säsongen 2019. Blev 8:e, 16:e, 18:e och 22:a i JVM i Otepää vintern 2018 då hon också tog ett antal JFM-medaljer. Heidi skördar inte enbart framgångar med skidor och gevär, utan även på enbart skidor och med löpskorna: Hela tre FM-silvermedaljer blev det på 5000m, 1500m och 4 km terränglöpning.

Nathalie Blomqvist, IK Falken

Slog nytt personligt rekord med tiden 4.25,20 när hon knep en sjunde placering på 1500 meter i U18 EM. Nathalie representerade Finland på YOG i Buenos Aires. Hon knep även hem FM-brons för seniorer på 1500m sommaren 2018. Hösten 2018 deltog Nathalie både i junior- och seniorfinnkampen.

Årets förening
IF MINKEN

Genom glädjen föds motivationen till att utvecklas inom idrottens och för att få fram de elitidrottare som har potential att prestera på den allra högsta toppen. IF Minken har en aktiv verksamhet inom såväl skidåkningen som orienteringen, från lägsta till högsta nivå av idrottare och glada motionärer.

Minken bidrar till möjligheten att satsa på längdskidåkning i Svenskfinland. I världscuppremiären i Ruka 2018 var hela tre Minkenåkare uttagna för att representera den finlandssvenska skidåkningen. En motivationshöjare och bevis på vart man kan nå med mångsidig och målmedveten träning och ett starkt föreningsstöd och driv.

Årets tränare
Magnus Slotte

I många år har Slotte tränat fotbollsdamerna i IK Myran. Han har inte bara lyckats få ett lag för Nedervetil utan för hela Kronoby och även spelare från Karleby och bla Pedersöre. Hans mål har varit att föra denna lilla förening till ligan. Och det målet är nu nått.

Årets Skola i rörelse
Tegengrenskolan åk 7-9 i Vörå kommun

Tegengrenskolan i Vörå kommun inspirerar högstadieeleverna till mera fysisk aktivitet under skoldagen. Till skolans verksamhet hör bl.a. rastaktiviteter, pausgymnastik och motionsjippon. Skolan vill genom sin ledda verksamhet inspirera eleverna till mera aktiv livsstil fram om den tid ungdomarna spenderar framför sina skärmar.

Edvin Wide-priset
Nea Mattila

Nea tog bl.a. hem vinsten i landskampen och löpte rekordlopp i U20-VM i Tammerfors i semifinalen på 400 meter häck. Hon löpte även till sig ett FM brons på samma sträcka sommaren 2018.

För mera information

Kategorier:
Allmänt