Otto Simosas ny grenchef för Finlands Svenska Orienteringsförbund

Otto Simosas poserar på bild.

Otto Simosas är Finlands Svenska Orienteringsförbunds nya grenchef. Otto inledde sitt arbete den 1 mars 2022. 

Otto som till sin utbildning är magister i statsvetenskap har själv en lång och aktiv karriär bakom sig som elitidrottare inom orientering. OK Orient och OK Trian är hans fosterföreningar men han har de senaste åren tävlat för Tampereen pyrintö. Samtidigt har han jobbat som tränare för OK Trian i Östra Nyland. 

Som sina bästa idrottsmeriter lyfter Otto upp 20:e platsen på VM-sprinten i Estland 2017. För övrigt på landslagsnivå har han representerat Finland i två EM och ett antal världscuper. På nationell nivå har han två FM-guld i stafettsammanhang och några individuella FM-medaljer som främsta meriter. Även Jukola tredjeplatsen från 2019 hör till en av höjdpunkterna, men här finns fortfarande ambitioner på bättre placeringar.

“Möjligheten att jobba och utveckla orienteringsverksamheten i Svenskfinland och på så sätt även också i hela Finland, är något jag verkligen brinner för. Jag ser fram emot att få samarbeta med FSOs medlemsföreningar, medlemmar, styrelsen och utskotten för att utveckla verksamheten på alla plan. Jag vill jobba för FSOs bästa och ska så gott som jag kan försöka beakta hela vårt verksamhetsområde, samt alla aktörer, i mitt arbete. Förhoppningsvis kan vi blicka framåt mot en lyckad orienteringssäsong för finlandssvensk orientering berättar Otto under sin första dag.”

Otto kommer att vara fysiskt placerad i Helsingfors men kommer att ha hela Svenskfinland som sitt arbetsfält. 

Tilläggsinformation 

Otto Simosas, grenchef
+358 40 564 9440
otto.simosas@idrott.fi

Henrika Backlund, generalsekreterare 
+358 40 6633 269
henrika.backlund@idrott.fi 

Kategorier:
Allmänt