MOTIONSKAMPANJ: EN KILOMETER UPP!

VAD? En kilometer upp är en rolig motionsutmaning som går ut på att samla 1000 meter i höjd under maj-månad. Ta på dig joggingskorna och påbörja träningen i trappor eller backe! Trappträning är en mångsidig och kraftfull träningsform som integrerar kondition, uthållighet, styrka och balans. Motionstrappor är populära och finns i de flesta kommuner. Du kan också träna i en backe utan trappor. 

FÖR VEM? Alla vuxna motionärer i Svenskfinland! 

HUR DELTAR JAG? Det är gratis att delta men du bör anmäla dig med via denna sida senast den 30.4.2024. För att vara med bör du ha en smartklocka eller mobil som mäter den vertikala träningen, är det lättast att använda den funktionen för att mäta din träning.

Ifall du inte äger en smartklocka kan du också räkna ut din träning manuellt. T.ex så här räknar du med att trapphöjden är 20 cm. Då behövs det 5000 trappor för att nå vertikalt 1000 meters träning. Har du till exempel 130 trappsteg måste du gå cirka 39 gånger uppför trappan. Är dina trappor 180 trappsteg blir det cirka 28 gånger. Dra ett streck för varje gång du går uppför, så har du lättare att räkna din prestation.

AVSLUTNING OCH PRIS? I slutet av maj får du ett mejl där du fyller i din prestation och då automatiskt deltar i utlottningen av XXL presentkortet värt 100€! 

Lycka till!

Kategorier:
Allmänt Motion