Milka Reponen ny förbundstränare för FSO

Finlands Svenska Idrott har valt Milka Reponen till förbundstränare för Finlands Svenska Orienteringsförbund. Med sin mångsidiga yrkeskompetens är Milka ett utmärkt nytillskott till FSO-teamet. Med flera VM- och EM-medaljer i bagaget från sin elitdrottskarriär har Milka även rikligt med erfarenhet från internationell elitidrott.

Bild: Paula Lehtomäki / SSL

Så här presenterar sig FSO:s nya tränare

”Jag är Milka Reponen och kommer att jobba som förbundstränare för FSO fr.o.m 19.11. Jag har utbildat mig till fysioterapeut och tränare (yrkestränarexamen) och har sedan min examinering jobbat för Paimion Rasti som orienteringstränare samt via mitt eget företag som fysioterapeut och tränare. 

Jag har orienterat hela mitt liv, tävlat samt tränat mycket. Skidorientering har varit min huvudgren, där jag även tillhörde landslaget i över tio år. I våras avslutade jag min elitidrottskarriär och nu villl jag hjälpa andra idrottare att uppnå sina idrottsliga drömmar.”

Milka Reponen

Anställningen som förbundstränare är på deltid (60 %). Sitt eldprov kommer hon att genomgå på FSO-träningsgruppernas start-up läger i månadsskiftet november-december.

FSO:s nya förbundstränare, Milka Reponen

Finlands Svenska Idrott och Finlands Svenska Orienteringsförbund önskar Milka välkommen till teamet och lycka till i de nya uppgifterna

För mera information

Kategorier:
Allmänt