Lunchwebbinarier för personal inom småbarnspedagogiken

13.4.2021 KL. 12.30-13.15
SAMARBETE MED FÖRÄLDRAR KRING FYSISK AKTIVITET INOM SMÅBARNSPEDAGOGIKEN 

Hur kan du som arbetar på daghem uppmuntra familjer till fysisk aktivitet utanför småbarnspedagogiken? Vad är viktigt i samarbetet med familjer? Hur kan information och vägledning i tidig barndom stödja och uppmuntra familjer att leva en aktiv livsstil? Hur kan man uppmuntra barn till fysiska aktivitet redan från att de är små? 

Våra duktiga föreläsare Maria Ostrow, Sakkunnig inom barn- och familjearbete på Barnavårdsföreningen och Susann Fagerlund, dagvårdschef på Kimitoön, delar med sig av erfarenheter och praktiska lösningar.

16.4.2021 KL. 12:30-13:15
VÄLMÅENDE I ARBETSLIVET FÖR PEDAGOGER

Att arbeta som pedagog innebär ofta oergonomiska arbetsställningar och stor flexibilitet. Vad är viktigt att tänka på när det kommer till vår  fysiska hälsa och hur kan vi stärka den?
Var och hur kan vi hitta möjligheter att stärka våra muskler? Vad är viktigt att tänka på för att hålla ihop genom hela arbetslivet.

Under lunchwebbinariet får du tips och idéer på hur du själv kan upprätthålla en bra arbetshälsa.

Katarina Yläjärvi (Fysioterapeut) berättar om hur du med enkla metoder kan få inspiration till en aktiv vardag. Eva-Lotta Backman berättar om symptom på kvinnan i övergångsåldern, och vad du kan göra för att må bra.

27.4.2021 KL. 12:30-13:15
SMÅBARNSPEDAGOGIKEN I RÖRELSE, SÅ HÄR GJORDE VI

Programmet Småbarnspedagogiken i rörelse finns redan på många daghem och fler daghem registrerar sig hela tiden. Vi vill under webinariet ge exempel på erfarenheter från daghem som aktivt arbetat med mer rörelse i vardagen. Under webinariet presenteras två exempel på hur programmet tagits i bruk och hur det kom igång och hur det fungerar nu.

Du får praktiska exempel på vad som fungerar bra och vilka utmaningar som uppstått.

Som föreläsare fungerar Anna Moberg-Jokinen, Daghemsföreståndare för daghemmen Axel, Alexia, Skatan och Kronohagens förskola / Helsingfors stad samt Susanne Fagerström. Daghemsföreståndare på Prästgårdsbackens daghem i Kyrkslätt.

Kategorier:
Allmänt