Josefin Sjölind-Kohtamäki ny motions- och evenemangsproducent på Finlands Svenska Idrott

Josefin Sjölind-Kohtamäki har anställts som motions- och evenemangsproducent för Finlands Svenska Idrott r.f. fr.o.m. 14.12.2021. Befattningen är helt ny på förbundet. Genom anställningen vill vi fokusera ytterligare på planeringen och verkställandet av motionsevenemang och företagssamarbeten samt på marknadsföringen av dem. 

Josefin har en magisterexamen i såväl ekonomi (Hanken Svenska Handelshögskolan) som sports management (Johan Cruyff Institute). Hennes arbetserfarenhet innefattar bland annat HR och kompetensutvecklingsansvar inom den internationella teknologiindustrin samt erfarenhet som egen företagare inom idrottsindustrin. 

Josefin har sina rötter i Pedersöre i Österbottem och har varit aktiv inom idrotten ända sedan barnsben främst inom friidrott. Ännu idag satsar Josefin till den mån det är möjligt på långdistanslöpning men har framför allt ett stort intresse för att skapa förutsättningar för andra idrottare att kunna utvecklas och nå sina målsättningar. 

Idrotten har alltid varit en viktig del av mitt liv och i hög grad format den person jag är idag. Jag ser väldigt mycket fram emot att vara en del av Finlands SVenska Idrotts team och ha möjligheten att vara med och engagera såväl barn, unga som vuxna till fysisk aktivitet samt till att inspirera dem till att skapa ett livslångt intresse för idrott. 

Josefin Sjölind-Kohtamäki

Vi vill satsa resurser, speciellt inom vuxenmotion och på evenemang för att skapa upplevelser och ge inspiration till en mera aktiv vardag. Till uppgiften hör också att förstärka samarbeten med företagsvärlden. Genom dem vill förstärka vår finansieringsbas samt skapa nya koncept som skall bidra till bättre välbefinnande och ökat välmående på arbetsplatserna.

Henrika Backlund, generalsekreterare

Josefin kommer att vara fysiskt placerad i Helsingfors men kommer att ha hela Svenskfinland som sitt arbetsfält. 

Tilläggsinformation 

Henrika Backlund, generalsekreterare 
+358 40 6633 269
henrika.backlund@idrott.fi 

Josefin Sjölind-Kohtamäki, motions- och evenemangsproducent
+35850 347 3315
josefin.sjolind-kohtamaki@idrott.fi

Kategorier:
Allmänt