Handbollsspelare, styrkelyftare eller cyklist? Vem vinner årets bragdmedalj?

På onsdag 19.12 öppnar omröstningen för den anrikaste idrottspremiering i Svenskfinland, Finlands Svenska Idrotts bragdmedalj. Bragdmedaljen som första gången delades ut 1935 är en belöning och ett erkännande för en utomordentlig idrottsbragd under året. Bragdmedaljen kan tilldelas en idrottare, en ledare, en aktion, idrottshändelse eller för en idrottsgärning.

Bragdmedaljen avgörs genom en omröstning på webben där vem som helst kan rösta. Omröstningen öppnar onsdag 19.12 och pågår fram till 9.1.2019. Rösten kan man lämna på www.idrott.fi

De nominerade för bragdmedaljen 2018 är

Nico Rönnberg, handboll

Nico har slagit sig fram i europeisk handboll tack vara hans prestationer med laget Riihimäen Cocks i EHF Champions League. Det är första gången ett finländsk lag spelar i Champions League. För tillfället leder Nico även skytteligan i hela serien. Han ger Finland den storspelaridol som landet behöver.

Susanna Törrönen, kraftsport

Susanna som i kraftsporten representerar IF Sibbo-Vargarna tog 2018 hem inget mindre än två VM-guld och ett EM-guld i klassisk bänkpress . Hon innehar även juniorvärldsrekordet i klassisk bänkpress på 132,5 kg som hon lyfte inför hemmapubliken under VM i Vanda 2018.

Jaakko Hänninen, landsvägscykling

Jaakko representerar TWD-Länken och gjorde en skräll när han 2018 tog hem en bronsmedlj i VM i landsvägscykling för under 23-åringar. Världen fick då upp ögonen för den talangfulle och enormt drivna finska cyklisten vars styrka ligger i uppförsbackåkning och på tekniskt krävande rutter. Efter bronset kunde han ansluta sig till det franska proffscykelstallet Team ECSEL.

För mera information

Christine Suvanto, vice ordförande
Finlands Svenska Idrott

+358 45 847 0443
christine.suvanto@idrott.fi

Kategorier:
Allmänt