Ansökan till det internationella eYOUAca utbildningsprogrammet för unga är öppet!

Tre personer sitter tillsammans vid ett bord och skriver på datorn.
Tre personer sitter tillsammans vid ett bord och skriver på datorn.

Är du en ung person i åldern 18-30 år som är engagerad i idrott? Vill du fördjupa dina kunskaper kring att leda en organisation och dela med dig av bästa praxis med kollegor från olika delar av Europa? Om ja, kan eYOUAca vara något för dig! eYOUAca är ett internationellt kostnadsfritt utbildningsprogram på distans för unga vuxna i åldern 18-30.

Utbildningen eftersträvar att utveckla en studiegrund för unga idrottsledare på gräsrotsnivå på såväl nationell som internationell nivå. Utbildningen ger dig färdigheter i att arbeta inom en idrottsförening och utveckla innovativa idrottsaktiviteter.

Utbildningen består av distansstudier med 7 moduler som inleds med en gemensam distansträff. Studierna innehåller självständiga uppgifter och föreläsningar  samt några gruppuppgifter. Utbildningen avslutas med en praktikperiod där målet är att ordna ett lågtröskelträningsevenemang för barn i åldrarna 5-11 år med hjälp av en mentor.

För att delta behöver du minst en B2-nivå på engelska och tillgång till en dator med snabb internetuppkoppling. Utbildningen pågår från 29 maj 2023 till slutet av oktober. Utbildningens längd som helhet är 11 veckor.  Utbildningen är gratis.

eYOUAca-utbildningen genomförs av fem nationella idrottsorganisationer som samordnas av International Workers and Amateurs in Sports Confederation (CSIT) och finansieras av Erasmus-medel från Europeiska Unionen.

Ansökan sker genom att fylla i ansökningsformuläret på eYOUAca-webbplatsen via följande länk https://eyouaca.eu/official-application-form-finland/

Ansök senast den 7.5.2023. Du kan hitta mer information om programmet och kontakta projektledaren Riku Ahola (aholarj@gmail.com)  för eventuella frågor. Vänta inte med att ansöka eftersom det finns ett begränsat antal platser för denna unika möjlighet!

Kategorier:
Allmänt