FRISBEEGOLF

Frisbeegolf, även kallat Discgolf,  är en sport som spelas med en frisbee/disc och du skall på så få kast som möjligt ta dig från utkastet till korgen. En bana består vanligtvis av 9 eller 18 hål (korgar) och man har klarat ett hål när man har kastat discen i en korgen. 

Frisbeegolf är både lättillgängligt och billig sport att utöva. Ett flertal banor finns uppsatta i parkmiljöer och är oftast kostnadsfria att besöka. En disc räcker för att spela även om många föredrar ett par olika varianter av discar som då har olika flygegenskaper. Vanliga discar är putter, midrange och driver.

Spelet har samma räknesätt som golf, dvs en bana har ett par resultat tex PAR 4, om du då kastar banan på 4 kast är ditt resultat 4. Ditt slutresultat är summan av alla dina kast.

Skolmästerskap 2022

Höstens Skolmästerskap i Frisbeegolf kommer att arrangeras i Ekenäs på Västerby Frisbeegolf bana i mitten-slutet av september. Mera info inom kort!

Välkommen till Liljendal 30.9.2021 på skolmästerskap frisbeegolf. Vi spelar i klasserna årskurs 1-6, årskurs 7-9 samt andra stadiet. Tävlingen är för både flickor och pojkar. Anmälan görs via metrix men betalningen sker till SFSI:s konto före den 28.9.

Som tävlingsarena används Liljendal frisbeegolfbana, och mästerskapen avgörs under två rundor. Deltagande kräver varken klubbmedlemsskap eller licens.

Metrix-sidan fungerar som officiell resultatservice och informationskanal. Anmälan till mästerskapen sker också via denna hemsida, länk längre ner på sidan.

Allmänt
  • Individuell tävling
  • Två rundor á 18 hål (beskrivning av banan längre ner på sidan)
  • Adress: Kyrkvägen 1, 07880 Liljendal
  • Vid banan finns ingen toalett eller friskvattenstation
  • Lunchmöjlighet vid Café Lilja mellan rundorna (2km)
Anmälan

Anmälan sker på Metrix-sidan. Bekräftelse av anmälan till skolidrottsförbundets konto FI25 4055 0012 1017 27 där det framgår deltagarnas namn och skola. Deltagaravgiften är 7€ per spelare. Deltagaravgiften bör vara betald senast den 28 september 2021. I samband med registreringen väljer spelaren önskad starttid. Obekräftade spelare raderas från registrering utan speciell kontakt.

Klasser

Årskurserna 1-6, pojkar och flickor.
Årskurserna 7-9, pojkar och flickor.
Andra stadiet, pojkar och flickor.
Lärarklass, pojkar och flickor.

Anmälan

Anmälan sker på Matrix-sidan vartefter deltagaravgiften betalas in till SFSIs bankkonto. anmäl er senast

Till anmäla
Kontaktuppgifter

TD: Anders Back, anttub@gmail.com eller 050 3373639
Ombudsman: Christel Lundström, christel.lundstrom@idrott.fi eller +358 40 578 0560

Arrangörer

Svenska Finlands Skolidrottsförbund och Liljendal IK

Instruktionsfilmer