Vi på Finlands Svenska Idrott vill utmana alla skolor och daghem att vara med i årets julkalender för barn! Julkalendern börjar första dagen i december och håller på fram till julafton. 

Med julkalendern vill vi ge lärare och pedagoger ett färdigt upplägg med aktiviteter som alla barn kan vara med på. Varje lucka består av en kort videosnutt som visar dagens rörelse. Ni kan själva välja att t.ex. börja varje morgon med att tillsammans öppna dagens lucka, alt. ta en rörelsepaus under dagen. 

Det som vi gör med kroppen, fastnar i knoppen. Julkalendern skapar gemenskap samtidigt som barnen får utveckla sin grovmotorik på ett lekfullt sätt. Att krypa, åla, balansera, hoppa och röra på hela kroppen är viktigt. Lek och rörelse hjälper barnen att koncentrera sig och med hjälp av julkalendern vill vi uppmuntra barnen till naturlig rörelse. 

Luckorna publiceras på YouTube och på vår webbplats med du kan också välja att få dagens rörelse skickad till din e-post varje morgon.

****************************************************************************
Inför julen kan du också sätta ut Tomtestigen, för barn på daghem och förskola. Den hittar du HÄR

prenumerera på vår julkalender

Du kan välja att prenumerera på julkalendern på vår YouTube-kanal eller att få dagens lucka skickad till din e-post varje morgon.

Beställ julkalendern till din e-post här