Julkalendrar 2018

I år erbjuder Finlands Svenska Idrott hela tre stycken olika julkalendrar riktade till olika målgrupper; Julkul för barn och unga, Julstyrka för vuxna samt Sträck och böj för seniorer. Vi vill att ni skall ta vara på tiden inför jul genom att vara aktiva och hålla kroppen i gång. 

Genom våra julkalendrar vill vi inspirera till rörelseglädje. Julkalendrarna finns på tre olika spellisor på YouTube och genom att prenumerera på julkalendern får du varje dag en länk till din e-post. Sedan är det bara att följa länken, titta på filmen, lyssna på instruktionerna och göra efter.


Finlands Svenska Idrott vill utmana alla skolor och daghem att vara med i vår rörelsejulkalender Julkul 2018.

Varje dag från första december och fram till jul, öppnar vi dagens rörelselucka. Vi tränar grovmotorik, repeterar och övar från grunderna. Alla kan vara med!

Att krypa, åla, balansera, hoppa och röra på hela kroppen är viktigt. Det vi gör med kroppen, det fastnar i knoppen. Alla kan vara med! Låt dig inspireras varje dag av vår kalender.

Luckorna öppnar du här på vår webbplats, där de är länkade till vår YouTube-kanal. Kalendern kan du beställa till din e-post, så att du varje dag får ett e-post med dagens lucka.


Utmana dig själv fram till jul med dagens kroppsviktsövning. Varje dag från första december och fram till jul, öppnar vi dagens rörelselucka. Vi tränar och utvecklar vår styrka genom olika övningar. Övningen tar bara en kort stund och alla kan vara med.

För att må bra i vardagen behövs förutom en stressfri vardag och näringsrik kost också en mångsidig träning. Vi behöver kraft i armar, mage, rygg och ben för att vår kropp skall vara i balans. Att krypa, åla, balansera, hoppa och röra på hela kroppen är viktigt. Låt dig inspireras varje dag av vår kalender.

Luckorna Julkalendern hittar du här på vår webbplats. Du kan också beställa dagens lucka till din e-post.


Finlands Svenska Seniorförbund och Finlands Svenska Idrott har i samarbete gjort en rörelsejulkalender som inbjuder följarna till en ny rörelse varje dag ända fram till julafton.

Ta det som en utmaning, att varje dag utföra en töj övning. Vi vill uppmuntra till vardagsmotion och välbefinnande, där kroppen mår bra. Att töja på sig ordentligt är viktigt för att öka rörligheten och upprätthålla en god kroppsuppfattning. En daglig tänjning håller kroppen flexibel och mobil livet ut.

Vår julkalender riktar sig till dig som vill få idéer på att töja på dig varje dag. Genom enkla rörelser som både stärker och töjer på kroppen, får du en bra genomgång av rörlighet i hela kroppen lagom till jul.

Julkalendern hittar du här på vår webbplats. Du kan också beställa dagens lucka till din e-post.