IDROTTSPRISER 2018

Den 14 februari 2019 delas årets idrottspremieringar ut till idrottare, tränare, föreningar och aktiva inom idrottssektorn. Eftersom ingen Idrottsgala arrangeras 2019 kommer en mindre fest ordnas den 14.2 i Sportens Hus i Helsingfors. Priser delas ut i kategorierna Årets skola i rörelse, Ungdomspriset, Årets tränare, Årets förening och naturligtvis den anrika bragdmedaljen.

Bragdmedaljen nominerade

Nico Rönnberg

Nico har slagit sig fram i europeisk handboll tack vara hans prestationer med laget Riihimäen Cocks i EHF Champions League. Det är första gången ett finländsk lag spelar i Champions League. För tillfället leder Nico även skytteligan i hela serien. Han ger Finland den storspelaridol som landet behöver.

Susanna Törrönen

Susanna som i kraftsporten representerar IF Sibbo-Vargarna tog 2018 hem inget mindre än två VM-guld och ett EM-guld i klassisk bänkpress . Hon innehar även juniorvärldsrekordet i klassisk bänkpress på 132,5 kg som hon lyfte inför hemmapubliken under VM i Vanda 2018.

Jaakko Hänninen

Jaakko representerar TWD-Länken och gjorde en skräll när han 2018 tog hem en bronsmedlj i VM i landsvägscykling för under 23-åringar. Världen fick då upp ögonen för den talangfulle och enormt drivna finska cyklisten vars styrka ligger i uppförsbackåkning och på tekniskt krävande rutter. Efter bronset kunde han ansluta sig till det franska proffscykelstallet Team ECSEL.

VEM SKALL VINNA BRAGDMEDALJEN?

Rösta före 9.1.2019

Årets skola i rörelse

Nu har du möjlighet att nominera din skola till Årets Skola i rörelse.
Nomineringstiden pågår fram till 13.1.2019.

Skicka in din nominering

priskategorier

Bragdmedaljen

Bragdmedaljen kan tilldelas en finlandssvensk idrottare, ledare, aktion, idrottshändelse eller idrottsgärning. Bragdmedaljen tilldelas inte endast beroende på eventuella medaljer och framgångar i nationella och/eller internationella tävlingar. En idrottsbragd kan vara ett starkt engagemang och en mångårig satsning som varit till stor förmån för idrott på svenska i Finland. Kan fås två gånger.

Ungdomspriset

Ungdomspriset kan tilldelas en idrottare som representerar någon av Finlands Svenska Idrotts medlemsförbund. Pristagaren skall vara mellan 15-20 år (det år man fyller 20 år). Idrottaren bör ha varit framgångsrik på nationell och/eller internationell nivå under året. Priset kan fårs endast en gång.

Årets tränare

Tilldelas en finlandssvensk tränare med mångårig aktiv tränarverksamhet. En tränare som har engagemang på bred bas och som är en ambassadör för idrottsformen.

Årets förening

Tilldelas en finlandssvensk förening som ”lever i tiden”, med innovativ och en välskött verksamhet. Priset kan tilldelas en förening för ett bra gjort sektionsarbete med stor bredd och/eller juniorverksamhet.

Årets Skola i rörelse

Tilldelas en aktiv skola som på ett mångsidigt sätt involverar både lärare och elever i arbete med att öka den fysiska aktiviteten i skolvardagen.