Idrottsgalan tar paus 2019 och återkommer med nytt koncept 2020

Finlands Svenska Idrott tar en paus med Idrottsgalan år 2019. Styrelsen för Finlands Svenska Idrott fattade beslut om detta på sitt möte 28 augusti. Istället kommer den finlandssvenska idrottsgalan att arrangeras enligt ett nytt koncept år 2020 då förbundet fyller 75 år. Premieringarna som brukar delas ut under galan, kommer att delas ut under ett separat tillfälle under våren 2019. Precis som tidigare år kommer en omröstning av bragdmedaljen att ordnas offentligt på webben.

Den finlandssvenska idrottsgalan har i över tio år varit en träffpunkt för vänner av idrott och motion. Nu vill vi uppdatera konceptet och samtidigt har vi också ett 75-årsjubileum framför oss.

Håkan Nystrand, styrelseordförande

Idrottsgalan har sedan 2007 följt sitt nuvarande koncept. Inför galan 2020 planeras ett nytt koncept där vi vill samla flera idrottare och idrottsvänner till galan. En arbetsgrupp kommer  att planera jubileumsfesten och idrottsgalans framtida koncept efter år 2020.

För att göra en bra och välplanerad gala behöver vi tid på oss. En gala innebär trots allt stora kostnader, så ett års paus i galan ger oss också mer resurser att utveckla vårt koncept. Vi kommer igen. År 2020 vill vi önska alla idrottsvänner välkomna till Den nya finlandssvenska idrottsgalan, säger 

Christel Björkstrand, generalsekreterare

Jeanette Harf

Ansvarig för kommunikation, marknadsföring och evenemang
+35850 60 400
jeanette.harf@idrott.fi

Kategorier:
Allmänt