IDROTTSPRISER 2018

Det har igen blivit dags att nominera era kandidater till årets idrottspriser 2018. Som tidigare år kan man nominera kandidater till samtliga kategorier; Årets skola i rörelse, Ungdomspriset, Årets tränare, Årets förening och naturligtvis den anrika bragdmedaljen.

NOMINERA DINA KANDIDATER

Nomineringstiden pågår mellan 19.11 och 10.12.2018.
Läs mer om de olika priskategoriernas kriterier nedan och nominera din kandidat eller kandidater. 

Nominera här

priskategorier

Bragdmedaljen

Bragdmedaljen kan tilldelas en finlandssvensk idrottare, ledare, aktion, idrottshändelse eller idrottsgärning. Bragdmedaljen tilldelas inte endast beroende på eventuella medaljer och framgångar i nationella och/eller internationella tävlingar. En idrottsbragd kan vara ett starkt engagemang och en mångårig satsning som varit till stor förmån för idrott på svenska i Finland. Kan fås två gånger.

Ungdomspriset

Ungdomspriset kan tilldelas en idrottare som representerar någon av Finlands Svenska Idrotts medlemsförbund. Pristagaren skall vara mellan 15-20 år (det år man fyller 20 år). Idrottaren bör ha varit framgångsrik på nationell och/eller internationell nivå under året. Priset kan fårs endast en gång.

Årets tränare

Tilldelas en finlandssvensk tränare med mångårig aktiv tränarverksamhet. En tränare som har engagemang på bred bas och som är en ambassadör för idrottsformen.

Årets förening

Tilldelas en finlandssvensk förening som ”lever i tiden”, med innovativ och en välskött verksamhet. Priset kan tilldelas en förening för ett bra gjort sektionsarbete med stor bredd och/eller juniorverksamhet.

Årets Skola i rörelse

Tilldelas en aktiv skola som på ett mångsidigt sätt involverar både lärare och elever i arbete med att öka den fysiska aktiviteten i skolvardagen.