Kurser

Småbarnspedagogiken i rörelse är ett landsomfattande projekt där målet är att öka andelen fysiska aktivitet genom olika metoder samt att minska stillasittande. Kurser på svenska arrangeras av Finlands Svenska Idrott. Övriga kurser arrangerads av Utbildningstyrelsen och av Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu. Projektet understöds av Utbildnings- och kulturministeriet och Utbildningsstyrelsen och förverkligas genom många olika aktörer. Kommuner och organisationer är med. Finlands Svenska Idrott koordinerar den svenska verksamheten och utbildningar.

Kurser Hösten 2022

Sparrning inom småbarnspedagogiken. Online

Sparrning inom småbarnspedagogiken i rörelse är ett tillfälle då ni har möjlighet att ställa frågor, samt träffa andra som också arbetar med att implementera mera aktiviteter i vardagen. Här får du information, tips och råd på hur ni skall gå vidare för att få Småbarnspedagogiken i rörelse som en del av vardagen. Tillfällena är Gratis.

lunchwebinar

Dessa är gratis online. Välkommen med!

3.11.2022 kl. 12:30-13:15 Kvinnohälsa- övergångsfasen med klimakteriet

Det handlar om hormoner, och att lära sig leva med sin kropp då hormonerna sjunker. Lika individuellt som puberteten berör alla kvinnor, berör även klimakteriet olika. För att orka i arbetslivet är det bra att känna till olika symptom i förklimakteriet som kan börja redan efter 40 år. Det handlar om sömnproblem, värmevallningar, humörsvängningar, viktuppgång och hjärndimma och att bihålla energinivån.
Föreläsare: Eva-Lotta Backman klimakteriecoach
Anmäl dig senast 28.10 HÄR tillfället är gratis

Inom projektet arrangerar vi även kurser i samarbete med daghem och kommuner. Tag kontakt så berättar vi mer!

RÖRELSEINSPIRATÖRER

3.11.2022 kl. 15-16 Nätverksträff- Småbarnspedagogiken i rörelse. ONLINE
Temat för nätverksträffen är ”Lekar och övningar som inkluderar rörelseglädje, på gården och i naturen.”
”Lekar och övningar som inkluderar rörelseglädje, på gården och i naturen.” Om att inspirera barn till rörelse! -Att vara ledare och förebild för barn innebär ansvar. När verksamheten sker i naturen är det så inspirerande och roligt. Kom med och lyssna på Tuula Torro. 

Från ett ledarperspektiv. Hur kan vi inspirera barnen till rörelseglädje och hur kan vi inspirera våra kolleger.

Deltagandet är gratis, men du bör anmäla dig för att få Zoom länken!Anmäl dig HÄR!
Inspirationswebinaret arrangeras av Finlands Svenska Idrott inom projektet ”Småbarnepedagogiken i rörelse”

Välkommen!


Välkommen!