Kurser

Småbarnspedagogiken i rörelse är ett landsomfattande projekt där målet är att öka andelen fysiska aktivitet genom olika metoder samt att minska stillasittande. Kurser på svenska arrangeras av Finlands Svenska Idrott. Övriga kurser arrangerads av Utbildningstyrelsen och av Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu. Projektet understöds av Utbildnings- och kulturministeriet och Utbildningsstyrelsen och förverkligas genom många olika aktörer. Kommuner och organisationer är med. Finlands Svenska Idrott koordinerar den svenska verksamheten och utbildningar.

Kurser Hösten 2022

Sparrning inom småbarnspedagogiken. Online

Sparrning inom småbarnspedagogiken i rörelse är ett tillfälle då ni har möjlighet att ställa frågor, samt träffa andra som också arbetar med att implementera mera aktiviteter i vardagen. Här får du information, tips och råd på hur ni skall gå vidare för att få Småbarnspedagogiken i rörelse som en del av vardagen. Tillfällena är Gratis.

lunchwebinar

Dessa är gratis online. Välkommen med!

8.9.2022 kl. 12:30-13:15 Kvinnohälsa- övergångsfasen med klimakteriet

Det handlar om hormoner, och att lära sig leva med sin kropp då hormonerna sjunker. Lika individuellt som puberteten berör alla kvinnor, berör även klimakteriet olika. För att orka i arbetslivet är det bra att känna till olika symptom i förklimakteriet som kan börja redan efter 40 år. Det handlar om sömnproblem, värmevallningar, humörsvängningar, viktuppgång och hjärndimma och att bihålla energinivån.
Föreläsare: Eva-Lotta Backman klimakteriecoach
Anmäl dig senast 2.9 HÄR tillfället är gratis

5.10.2022 kl. 12:30-13:15 När skall man reagera när barn inte rör sig som de skall?

Barn älskar mångsidig och inspirerande verksamhet både inomhus och utomhus. Vad och hur skall man träna fysisk aktivitet  barn i olika åldrar. Webinariet ger dig aktivitetstips och tips från ergoterapeutens och idrottsinstruktörens arbete inom småbarnspedagogiken. Föreläsare: Henrika Backman, ergoterapeut och Eva-Lotta Backman, idrottsinstruktör YH. Anmälan HÄR senast 29.9

11.10.2022 kl. 12:30-13:15 Flåsiga lekar för barn

Enligt rekommendationerna skall barn skall springa och höja pulsen varje dag. Under detta lunchwebinar berättar vi hur du på enkla sätt kan inspirera din barngrupp till korta pulshöjande aktiviteter under dagen. Hur kan man utnyttja gården och inneutrymme. Kom med och lyssna på vardagstips. Nu går Småbarnspedagogiken i rörelse in i nästa skede då verksamheten skall integreras med rörelserutiner, glädje och inspiration. Hur kan du som pedagog hitta de stunder då en rörelsestund är lämplig?  Anmälan HÄR senast 7.10

Inom projektet arrangerar vi även kurser i samarbete med daghem och kommuner. Tag kontakt så berättar vi mer!